Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple komt met update iPhone 12 in Frankrijk na verkoopverbod

Apple heeft beloofd de iPhone 12 in Frankrijk de komende dagen te updaten om zo de straling van het apparaat omlaag te krijgen. Volgens het Amerikaanse telecomconcern moet een aanpassing van de software de zorgen van de Franse toezichthouder wegnemen en de verkoop van de smartphone weer mogelijk maken. Het Franse ministerie van Digitale Zaken denkt daar ook zo over.

Apple
Apple
0CC - Pixabay

Frankrijk stelde woensdag een tijdelijk verkoopverbod van de iPhone 12 in. De elektromagnetische straling bleek hoger dan in Europa is toegestaan. "We brengen een software-update uit voor gebruikers in Frankrijk om te voldoen aan de regels van de Franse toezichthouders", maakt Apple nu bekend in een verklaring. Parijs zegt dat de toezichthouder de update snel gaat testen.

In Nederland is de verkoop van het toestel nog niet verboden. De nationale toezichthouder voor telecom had donderdag contact met Apple, wat eerst moest gebeuren voordat een tijdelijk verkoopverbod van de iPhone 12 uit 2020 zou worden ingelast. De Nederlandse Rijksdienst voor Digitale Infrastructuur (RDI) verwacht begin volgende week te kunnen zeggen of er actie wordt ondernomen. Eerder benadrukte de toezichthouder dat er "geen acuut veiligheidsrisico" is.

Elektronicawinkels en telecombedrijven in Nederland blijven de iPhone 12 aanbieden zolang de RDI hierover nog geen besluit heeft genomen, zo lieten zij donderdag weten.

De Franse toezichthouder ANFR stelde eerder vast dat het lichaam door de straling van het iPhone-model 5,74 watt per kilogram lichaamsgewicht opneemt, terwijl de Europese norm op 4,0 watt per kilogram ligt. Elektromagnetische straling kan het lichaam opwarmen, daarom zijn er limieten voor blootstelling aan die straling. De telecomtoezichthouders in Duitsland en België gaan het mogelijke stralingsgevaar van het toestel ook onderzoeken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in