Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazon: Microsoft moet werk voor miljardencontract Pentagon stilleggen

Amazon wil dat Microsoft de werkzaamheden voor een Amerikaans defensiecontract van zo’n tien miljard dollar tijdelijk staakt, meldt Reuters. Het gaat om werkzaamheden voor het zogeheten Joint Enterprise Defense Infrastructure-contract (JEDI) dat eind vorig jaar werd toegewezen aan Microsoft. Het project moet ervoor zorgen dat militairen op afstand beter en meer toegang hebben tot data en technologie van Defensie.
Een pakketje van Amazon op de stoep
© Shutterstock
Shutterstock

Amazon leek voor de opdracht de grote favoriet, maar viel uiteindelijk toch buiten de boot. Amazon heeft nu sterke verdenkingen dat de toewijzing van het JEDI-contract aan Microsoft niet eerlijk is verlopen. Eind 2019 stapte het bedrijf al naar de rechter om bezwaar aan te tekenen. Mark Esper, topman bij de Amerikaanse Defensie, ontkende eerder dat de aanbesteding oneerlijk zou zijn verlopen.

“We hebben een zittende president die bereid is om zijn minachting voor een bedrijf en de leider van het bedrijf openlijk te delen. Dat maakt het voor bedrijven heel moeilijk om objectieve beslissingen te nemen zonder bemoeienis van een president. Ik denk dat dat heel risicovol is voor het land en de nationale veiligheid. Als het gaat om modernisering van technologieplatformen, het fundament voor veel bedrijven in ons hele land, moet je er zeker van zijn dat deze beslissingen objectief worden genomen”, zei Amazon-baas Jeff Bezos eerder over de zaak.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in