Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft troeft Google en Amazon af met miljardencontract Pentagon

Het Pentagon gaat tot 2029 clouddiensten van Microsoft afnemen. Het gaat om een hele range aan diensten van opslag tot geavanceerde SaaS-toepassingen met kunstmatige intelligentie, samengevat in het Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI)-project.
pentagon
© CC0 - Public Domain
CC0 - Public Domain

De gunning van het JEDI-project was de afgelopen maanden onderwerp van discussie. Oracle had zelfs een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie van Defensie omdat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Oracle verloor die zaak echter waarbij de rechter nog fijntjes opmerkte dat omdat Oracle niet aan de criteria voor de biedprocedure voldoet, het bedrijf niet kan aantonen dat er vooroordelen bestaan als gevolg van andere mogelijke fouten in het inkoopproces.

Opsteker voor Microsoft

Oracle was net als IBM al in april afgevallen voor het JEDI-contract. Daardoor bleven alleen nog Amazon en Microsoft over en kreeg laatstgenoemde dus het contract. Het wordt gezien als een grote overwinning voor Microsoft dat als nummer twee in de cloudmarkt strijdt met koploper Amazon.

Het is nog even de vraag hoe het personeel gaat reageren. Eerder al maakten werknemers bezwaar tegen een contract waarbij het Amerikaanse leger de Hololens zou willen inzetten tijdens gevechtshandelingen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in