Innovatie & Strategie

Cloud
AWS: ‘politieke bemoeienis als Pentagoncontract zijn risico voor democratie’

AWS: ‘Politieke bemoeienis als Pentagoncontract is risico voor democratie’

Volgens CEO Andy Jassy komt een bedrijf na een eerlijke vergelijking niet tot dit besluit.

Andy Jassy, CEO AWS © AWS
4 december 2019

Volgens CEO Andy Jassy komt een bedrijf na een eerlijke vergelijking niet tot dit besluit.

Dat de VS een president heeft die zich openlijk uitlaat over een organisatie en de leider van dat bedrijf schept een gevaarlijk precedent voor de democratie en nationale veiligheid. AWS heeft sterke verdenkingen dat de toewijzing van het  JEDI-contract (Joint Enterprise Defense Infrastructure) aan Microsoft niet eerlijk is verlopen. Dat zei CEO Andy Jassy tijdens een persconferentie op de  gebruikersbijeenkomst Re:invent van de cloudaanbieder.

“We kunnen er duidelijk over zijn dat we denken dat de beslissing niet eerlijk is genomen. Als je een eerlijke objectieve gedetailleerde vergelijking maakt van appels met appels over deze platformen dan kom je niet op de beslissing die nu genomen is”, aldus Jassy.

Rol van Trump

Jassy was uitgesproken over de rol van president Trump waarvan bekend is dat hij geen fan is van Jeff Bezos, oprichter van Amazon. “We hebben een zittende president die bereid is om zijn minachting voor een bedrijf en de leider van het bedrijf openlijk te delen. Dat maakt het voor bedrijven heel moeilijk om objectieve beslissingen te nemen zonder bemoeienis van een president. Ik denk dat dat heel risicovol is voor het land en de nationale veiligheid. Als het gaat om modernisering van technologieplatformen, het fundament voor veel bedrijven in ons hele land, moet je er zeker van zijn dat deze beslissingen objectief worden genomen.”

Het Pentagon besloot onlangs een omvangrijke opdracht te gunnen aan concurrent Microsoft. Het gaat om een opdracht van 10 miljard dollar. Volgens AWS heeft het bedrijf door politieke spelletjes nooit een eerlijke kans gehad. De cloudaanbieder liet half november weten daarom naar de rechter te stappen, iets waar juridische experts en analisten al rekening mee hielden.

Rian van Heur bezoekt Re:invent op uitnodiging van Amazon Web Services.

Lees meer over
Lees meer over Innovatie & Strategie OP AG Intelligence
Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.