Management

Cloud
pentagon

Microsoft troeft Google en Amazon af met miljardencontract Pentagon

Microsoft wint contract met een waarde van 10 miljard dollar.

Ministerie van Defensie, Arlington nabij Washington D.C. © CC0 - Public Domain
28 oktober 2019

Microsoft wint contract met een waarde van 10 miljard dollar.

Het Pentagon gaat tot 2029 clouddiensten van Microsoft afnemen. Het gaat om een hele range aan diensten van opslag tot geavanceerde SaaS-toepassingen met kunstmatige intelligentie, samengevat in het Joint Enterprise Defense Infrastructure (JEDI)-project.

De gunning van het JEDI-project was de afgelopen maanden onderwerp van discussie. Oracle had zelfs een rechtszaak aangespannen tegen het ministerie van Defensie omdat er sprake zou zijn van belangenverstrengeling. Oracle verloor die zaak echter waarbij de rechter nog fijntjes opmerkte dat omdat Oracle niet aan de criteria voor de biedprocedure voldoet, het bedrijf niet kan aantonen dat er vooroordelen bestaan als gevolg van andere mogelijke fouten in het inkoopproces.

Opsteker voor Microsoft

Oracle was net als IBM al in april afgevallen voor het JEDI-contract. Daardoor bleven alleen nog Amazon en Microsoft over en kreeg laatstgenoemde dus het contract. Het wordt gezien als een grote overwinning voor Microsoft dat als nummer twee in de cloudmarkt strijdt met koploper Amazon.

Het is nog even de vraag hoe het personeel gaat reageren. Eerder al maakten werknemers bezwaar tegen een contract waarbij het Amerikaanse leger de Hololens zou willen inzetten tijdens gevechtshandelingen.

Lees meer over
Lees meer over Management OP AG Intelligence
3
Reacties
JF CHIVRACQ 28 oktober 2019 22:34

Hum..., ik begrijp de 2 vorige Reacties niet echt...

Ik begrijp ook niet warom 'Google' wordt alleen genoemd in het Titel, maar daarna niet meer...?
Geen Ref/Links...?

Hum, "tot 2029", => 10 jaar is lang, ik vind het een beetje "gevaarlijk" van het Pentagon dat zij alle hun "eieren" in eenzelde maand doen, volgens mij hadden zij beter voor 2 Providers kunnen kiezen, voor een beetje Concurrentie per "Project" onderling, Balancing en Switch-Over in het geval van Hacking/Security Breach, en de Ontwikkeling met AI en Clouddiensten gaat nu heel hard, over 5 jaar is misschien 'Amazon' veel geavanceerder dan 'MS' op een bepaald(e) Gebied/Functionaliteit (of een derde Partij), over b.v. Quantum Computing, dus hum-hum...!

Bop 28 oktober 2019 13:53

Ja, allemaal VEEKNIEUWS!!
WITSJHUND

Peter Mul 28 oktober 2019 12:03

De dom linkse Washington Post is een leidend onderdeel van het dom linkse anti-Trump pact en een zwaar verlieslatend ondereel van het dom linkse Amazon.

Amazon staat daarnaast op de penaltystip bij de US en veel EU belastingdiensten.

Reactie toevoegen
De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.