Overslaan en naar de inhoud gaan

Mijn piramide van Maslow

Nee, ik ga geen foto delen van mijn tweede telewerkplek, die goden zij dank slechts van tijdelijke aard is. Want dan krijg ik subiet ergonomie-experts op mijn nek. Maar ik moest haast wel, want de 'lack' aan 4G vond ik ... 'disturbing'. Gelukkig is er een goede buur (met WiFi).

telewerkbenodigdheden
CC0/Pixabay License

Als techjournalist en amateur-ICT'er had ik natuurlijk internetconnectiviteit al járen in de basis zitten van mijn piramide van Maslow. Deze ordening, toegeschreven aan klinisch psycholoog Abraham Maslow,  brengt menselijke behoeftes hiërarchisch in kaart. Met onderin fundamentele, fysieke zaken als ademhalen, drinken, eten, slapen, onderdak.

Bouwput

Goed, in mijn bouwput heb ik onderdak en sinds de lekkage is opgespoord, is er ook water. Voor koffie. Stroom was er al enige tijd. Dus een telewerkplek ter plaatse is zó ingericht. Zou je denken. Maar waar werken vroeger al niet zonder stroom (en koffie) kon, daar is nu al jaren een internetverbinding ook cruciaal.

Ooit, voor een eervorige verhuizing heb ik als een maniak DSL- en kabelabonnementen en aansluitmogelijkheden zitten vergelijken. Is daar wel echt breedband aanwezig, of te verkrijgen? En hoe snel dan, tegen welke kosten? De antwoorden op deze vragen hebben toen zeker bepalende invloed gehad op de locatiekeuze. Waardoor ik nog lang en gelukkig kon telewerken.

Data verstoken

Tegenwoordig hebben we allang 4G en nu ook 5G waardoor modern werken op willekeurige locaties wel snor zit. Zou je denken. Maar niet alleen gaan telecombundels er ráp doorheen met een beetje telewerken (ok, ook door mijn niet onaanzienlijke hoeveelheid open projecten, tabbladen, communicatiekanalen en meer laptopload). Ook is een zwak signaal een belabberde ervaring. Gelukkig heb ik een nieuw Nederlands spreekwoord: beter een goede buur (met WiFi) dan een verre verbinding (met zwak 4G-signaal)!

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in