Overslaan en naar de inhoud gaan

Freedom Internet sluit in maart eerste klanten aan

Het actiecomité XS4ALL Moet Blijven zet de oprichting van Freedom Internet definitief door. De uitspraak van de Ondernemingskamer dat XS4ALL en KPN de integratie mogen uitvoeren, betekent dat volgens het comité “de hoop op een serieuze ‘escape’ voor XS4ALL is verloren”. Gepland is om in maart de eerste internetaansluitingen te realiseren.
Plan B voor XS4ALL
© Freedom Internet
Freedom Internet

Freedom Internet bouwt nu een organisatie op. Via een zeer succesvolle crowdfundingactie werd binnen enkele dagen het maximale bedrag van 2,.5 miljoen euro binnen gehaald. De bijdragen zijn voornamelijk afkomstig van ruim 3000 particulieren.

Inmiddels is kantoorruimte gehuurd in Amstelveen en zijn de eerste medewerkers in dienst. “In het eerste half jaar hebben we 10 mensen nodig. Daar zitten we al bijna aan”, laat een woordvoerster weten. Moeite om aan personeel te komen, heeft de nieuwe provider niet. “Ze staan in de rij. Zeker net na de uitspraak van de Ondernemingskamer kregen we veel sollicitaties van medewerkers van XS4ALL. Dat was de laatste hoop voor hen.”

Hoeveel aanmeldingen er precies binnen zijn, houdt Freedom Internet voor zich. “Maar het was na een week al het dubbele van wat we verwacht hadden. Houdt het maar op tussen de 10.000 en de 100.000”, laat een woordvoerster weten.

Freedom Internet heeft inmiddels samenwerkingsovereenkomsten gesloten met onder meer BIT en VoipGrid voor serverruimte en VoiP-diensten. Daarnaast is het in gesprek met een TV-aanbieder, worden orderstraten ingericht, de administratie en wordt een helpdeks ingericht. In maart worden de eerste founding members aangesloten op internet, tv en bellen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee