Overslaan en naar de inhoud gaan

Nieuwe hints voor Apple-headset in aanloop naar event

De geruchten over een aankomende headset van Apple hebben weer wat voeding gekregen. De iPhone-maker heeft via een omweg handelsmerken gedeponeerd die voor dit nieuwe apparaat zouden zijn. Daarbij lijkt er naast de headset voor virtual reality (VR) en augmented reality (AR) ook een pro-uitvoering op stapel te staan.
Apple-CEO Cook (sept 2018)
© Apple
Apple

De ingediende aanvragen voor de handelsmerken ‘Reality One’, ‘Reality Pro’ en ‘Reality Processor’ zijn gespot door Apple-watcher Mark Gurman van persbureau Bloomberg. Gurman heeft al vaker aangetoond dat hij contacten met goed ingelichte bronnen heeft. Zo is door hem de komst correct voorspeld van Apples M2-processor. Die tweede generatie van de zelfontworpen ARM-chip is een relatief lichte verbetering ten opzichte van de eerste generatie. Dit zou mede komen doordat de M2 niet alleen met het oog op Mac-computers is ontwikkeld, maar ook voor de toekomstige headset van Apple.

In het geheim

De handelsmerken gerelateerd aan 'Reality' zijn aangevraagd in de Verenigde Staten, de Europese Unie, Canada, Australië, Nieuw-Zeeland, Saudi-Arabië, Costa Rica en Urugay. Deze aanvragen zijn niet direct door Apple zelf ingediend, maar staan op naam van een ander bedrijf dat gelinkt blijkt te zijn aan Apple. Zo'n aanvraag indienend bedrijf is dan een dekmantel, wat een beproefde - en eerder door Apple gebruikte - tactiek is om nog niet onthulde nieuwe producten en merken nog even wat langer geheim te houden, legt Bloomberg uit. Soms is het verhullende bedrijf dan een lege huls, en soms is het een advocatenkantoor dat namens zijn klant handelt.

De headset waar Apple al vele jaren aan zou werken, zou nu dus echt dicht bij release zijn. Het bedrijf van CEO Tim Cook houdt volgende week (woensdag 7 september) een persconferentie, maar op dat event worden naar verwachting 'slechts' nieuwe iPhones aangekondigd. De langverwachte VR/AR-headset zou pas volgend jaar op de markt komen. Het is dan voor het eerst in zeven jaar, sinds het debuut van de Apple Watch, dat de welvarende tech-reus een geheel nieuwe hardwarecategorie betreedt.

Meta, Microsoft

Daarmee zou Apple dan ook directer gaan concurreren met Facebook-moederbedrijf Meta, dat met zijn overgenomen Oculus-headsets ambitieuze plannen heeft. De naamsverandering van het bedrijf Facebook naar Meta, waarbij het social network wel de bekende naam heeft behouden, is ingericht op de notie van de metaverse. Voor die virtuele wereld is VR maar ook AR van groot belang. Ondertussen is Microsoft op dit gebied al jaren actief met zijn HoloLens-headset. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in