Overslaan en naar de inhoud gaan

MacBook Pro is gegevens na falen moederbord écht kwijt

Wanneer het moederbord van de nieuwe MacBook Pro (MBP) het begeeft, is de gebruiker zijn gegevens in het opslaggeheugen ook daadwerkelijk kwijt. Een aansluiting naar het opslaggeheugen die Apple sinds 2016 aan het moederbord monteerde, is op de nieuwste MacBook Pro verwijderd.
© Apple Inc.
Apple Inc.

Dat schrijft MacRumors op basis van onderzoek van onder andere iFixit, waarbij de nieuwste MacBook Pro volledig werd doorgelicht. Het gaat hierbij om het ontbreken van een speciale aansluiting op het moederbord. Hiermee konden gebruikers hun bestanden altijd uit het opslaggeheugen overschrijven in het geval dat het moederbord het zou begeven, maar de SSD nog intact is.

T-chip

De opslaggeheugen zit sinds het model van 2016 op het moederbord van de MBP gesitueerd, waarna op de modellen van 2016 en 2017 de aansluiting werd gemonteerd. Nu is de speciale aansluiting dus verdwenen op zowel de 13-inch als de 15-inch modellen met de Touch Bar, hoewel het opslaggeheugen bij de nieuwste generatie MacBook Pro's eveneens aan het moederbord vast zit. 

Het ontbreken van de aansluiting zou alles te maken zou hebben met de toevoeging van Apple’s T-chip. Deze zorgt ervoor dat alle data op het opslaggeheugen eerst worden versleuteld. Volgens MacRumors is het dan zonder de moederbord-aansluiting dan ook aan te raden regelmatig een back-up via Time Machine te maken. Dit om in het bijzondere geval van een falend moederbord toch toegang te hebben tot recente versies van belangrijke bestanden. 

Kloksnelheid

Eerder werd al bekend dat de nieuwste MBP moeite heeft met de temperatuurregulatie, wat dan weer gevolgen heeft voor de kloksnelheid van de processor. De ingebouwde Intel Core I9-processor zou door onder andere het design een beperkte hitte-afgifte hebben, waardoor de processor zichzelf in snelheid inperkt om schade door oververhitting te voorkomen. 

In plaats van de door Intel beloofde basissnelheid van 2,9 GHz behaalt de MBP door de inperking gemiddeld 2,2 GHz aan kloksnelheid. Dit alles kwam aan het licht door een snelheidstest van de Canadese vlogger Dave Lee. 

De video op Youtube van vlogger David Lee, over de kloksnelheid van de MacBook Pro 2018

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in