Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple raadt externe GPU aan bij nieuwe MacBook Pro

De toevoeging van een externe GPU is niet helemaal nieuw. Apple voegde al in maart de ondersteuning van de eGPU toe. Nu heeft het bedrijf echter de eGPU van Blackmagic aangewezen als voorkeurs-uitbreiding.
Blackmagic eGPU
© Blackmagic
Blackmagic

Apple deed de aankondiging tegelijk met de presentatie van de nieuwe MacBookPro. Af en toe sluit Apple dergelijke samenwerkingen met andere leveranciers. Zo koos Apple ook de LG UltraFine 5K Display als voorkeursuitbreiding voor wie zijn MacBook op groter scherm wil aansluiten.

De 13 en 15 inch Touch Bar MacBook-lijn kregen gisteren een update. De nieuwste modellen zijn nu voorzien van Intels 8e generatie processor-chips. De computers kunnen nu worden geleverd met maximaal 32 GB RAM en 4 TB opslag. Aan het duurste model hangt een prijskaartje van 6699 dollar, 2400 meer dan het topmodel in 2017 kostte. De eenvoudigste uitvoering kost in de 13 inch-variant 1799 dollar en met een 15 inch-scherm 2399 dollar.

Externe GPU

Als externe GPU raadt Apple nu de Blackmagic eGPU aan. Voor deze uitbreiding moet via de Apple-kanalen nog eens 699 dollar worden neergeteld. Het apparaat heeft een AMD Radeon Pro 580 grafische kaart en 8 GB aan DDR5 RAM-geheugen. De behuizing bevat een HDMI poort, vier USB 3.1-poorten en drie Thunderbolt 3-poorten.

Sinds Apple vorig jaar tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC voor het eerst sprak over de ondersteuning van externe GPU's, hebben verschillende producenten - zoals Razer - een Thunderbold 3-poort toegevoegd aan hun accessoires. De externe grafische processor is vooral interessant om games op de pc te versnellen. 

Afscheid van MacBook 2015-model

Tegelijk met de introductie van de nieuwe serie MacBook Pro's heeft Apple afscheid genomen van de 2015-versie van deze laptop. Dit model was de laatste die meer dan alleen USB-C-poorten heeft en het klassieke toetsenbord. Daarna ging Apple over op het nieuwe type butterfly-mechanisme onder de toetsen dat nogal wat problemen geeft.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in