Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple ontwerpt eigen GPU

Apple is bezig met de ontwikkeling van een eigen Graphical Processing Unit (GPU), die ondersteuning biedt aan de hoofdprocessor van bijvoorbeeld een smartphone. Dit meldt website Fudzilla op basis van gesprekken met ingewijden.
goedkopere iPhone
© Apple
Apple

Een GPU kan worden gebruikt om grafische beelden zeer snel te genereren, op basis van enkele parameters. Daarnaast kan een GPU worden gebruikt om reeksen getallen snel door een berekening te halen. Er wordt dan gebruik gemaakt van de parallelle verwerkingskracht van het onderdeel.

Geheim

De ontwikkeling van een eigen GPU is een goed bewaard geheim. De concurrentie ligt op de loer en als plannen in een vroeg stadium uitlekken is een bedrijf zijn concurrentievoordeel kwijt. Het maken van een eigen GPU is voor Apple eigenlijk een logische stap, het bedrijf ontwierp ook al eigen processoren voor de laatste generaties van de iPhone.

ARM

De eigen processors van Apple zijn gebaseerd op een ontwerp van ARM, dat is aangepast met eigen technologie. Het maken van een eigen GPU is geen sinecure, aartsrivaal Samsung is daar al een aantal jaar mee bezig en heeft nog geen enkel werkend product kunnen tonen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in