Overslaan en naar de inhoud gaan

Laatste GeoCities-restant gaat in maart offline

De laatste restanten van oer-websitehoster GeoCities gaan over nog geen half jaar definitief weg. Eigenaar Yahoo! heeft nog een deel draaien in Japan, maar trekt daar in maart volgend jaar de stekker uit.
GeoCities-logo
© Yahoo!
Yahoo!

Het op gewone gebruikers en gebruiksgemak gerichte GeoCities was een pionier van huidige internetnormen en social media. De dienst gaf consumenten gratis een online-presence in de vorm van een zelf in te richten website, gesteund door advertenties. Latere aanbieders van online-presence en social media zoals Hyves, MySpace en Facebook hebben dit model ook gehanteerd, en verfijnd.

DDS

GeoCities-pagina’s zijn ook thematisch gegroepeerd in zogeheten ‘neighbourhoods’, wat weer doet denken aan de pleinen van het nog oudere, Nederlandse DDS (De Digitale Stad). Terwijl het in 1999 door Yahoo gekochte GeoCities in 2010 al is geschrapt, draait er nog een deel in Japan. Daar komt eind maart 2019 ook een einde aan, meldt onder meer Quartz op basis van Yahoo!’s aankondiging.

De Japanse mededeling over het in 1994 opgerichte GeoCities bedankt de trouwe gebruikers, schetst de geschiedenis van die klassieke webpartij en kondigt het aanstaande einde aan. Daarbij draagt Yahoo! Japan nog wel alternatieve diensten van derden aan, plus migratiemogelijkheden om homepages en domeinnamen over te hevelen.

De planning voor het offline halen van GeoCities’ laatste bastion in Japan:

Termination schedule

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in