Overslaan en naar de inhoud gaan

Yahoo stopt met Geocities

GeoCities werd in 1994 opgericht onder de naam Beverley Hills Internet. Het bedrijf kwam in mei 1999 voor circa 4,6 miljard dollar in handen van Yahoo. Het bedrijf biedt een gratis dienst aan consumenten die hun homepage willen onderbrengen. GeoCities wordt gerekend tot de eerste bedrijven die de ontwikkeling van ‘communities’ op internet stimuleerden.
Yahoo logo
© Yahoo!
Yahoo!

Ten tijde van de overname door Yahoo bood GeoCities nog onderdak aan meer dan 3,5 miljoen persoonlijke websites. GeoCities is echter de laatste jaren overvleugeld door sociale netwerksites als Facebook , MySpace en Hyves. Nu is het bedrijf op sterven na dood.

Nadere details over de sluiting volgen in de loop van de zomer. In een toelichting zegt Yahoo dat het zijn klanten wil helpen om op andere manieren dan via GeoCities online relaties op te bouwen. Gebruikers kunnen zich voor 11,95 dollar per maand (de eerste 3 maanden voor 5,98 dollar) inschrijven bij de webhostingservice van Yahoo zelf.

Naast GeoCities stopt Yahoo met nog meer diensten. Daartoe behoren Yahoo Briefcase, Farechase, My Web, RSS Ads, Yahoo Pets, Yahoo Live, Kickstart en Yahoo for Teachers. Afgelopen dinsdag kondigde Yahoo zijn derde ontslagronde in ruim een jaar aan. Daarbij gaan bijna 700 banen verloren.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in