Overslaan en naar de inhoud gaan

Hyves heft sociaal netwerk op

Hyves stopt als sociaal netwerk en gaat zich volledig toeleggen op online gaming. Dat maakte de site, sinds 2010 een volle dochter van Telegraaf Media Groep (TMG), donderdag bekend. De transformatie naar een online gaming portal moet begin december zijn voltooid.
Hyves
© Hyves
Hyves

Hyves blijft wel onderdeel uitmaken van TMG. Een woordvoerder van het mediaconcern sloot niet uit dat het besluit kan leiden tot ontslagen. In de nieuwe vorm blijven er ongeveer 10 mensen specifiek actief bij Hyves, waar ten tijde van de overname nog 132 mensen werkten. "Maar omdat Hyves binnen TMG is geïntegreerd, is een groot aantal werknemers ook voor andere bedrijfsonderdelen actief'', aldus een woordvoerder. De merknaam Hyves blijft bestaan.

Gebruikers van Hyves kunnen in de tweede helft van november een aanvraag indienen om alles wat ze op de site hebben te downloaden.

Het valt volgens TMG overigens nog te bezien of het bedrijf weer een afschrijving zal moeten doen op Hyves. "Dat is natuurlijk afhankelijk van de waarde die wordt toegedicht aan gaming'', aldus de woordvoerder. TMG schreef in 2012 al 36,5 miljoen af op Hyves, op een aankoopprijs van 43,7 miljoen euro.

Hyves was na de oprichting in 2004 enige jaren zeer populair als sociaal netwerk, maar werd na 2010 al snel overvleugeld door Facebook. Sinds 2009 bouwde Hyves ook aan een games community. Hyves Games heeft inmiddels 540.000 unieke bezoekers per maand en is daarmee naar eigen zeggen de grootste online gaming portal van Nederland.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in