Overslaan en naar de inhoud gaan

Japanse thuis-cubicle van Panasonic

Elektronicareus Panasonic brengt in thuisland Japan een zelfbouwkit uit waarmee thuiswerkers een mini-cubicle kunnen maken. Zo valt er toch enigszins afgescheiden in de privé-omgeving te werken. Ongeveer een vierkante meter is het geassembleerde eindproduct.
thuiskantoor
© Panasonic
Panasonic

De thuis-cubicle, die de naam Komoru draagt, is een eenvoudig te monteren bureau met halfhoge afscheidingswandjes. Die 120 cm zijkanten zijn voorzien van een geperforeerde laag zodat er diverse dingen aan gehangen kunnen worden. Panasonic benadrukt het design, wat goed in de woonkamer zou passen. De werkruimte, die door de leverancier "een semi-privé kamer" wordt genoemd, meet een vierkante meter en is in twee opstellingen te monteren.

'Thuiswerken blijft'

"Als gevolg van de verspreiding van de nieuwe coronavirusinfectie is thuiswerk ingeburgerd, en in een onderzoek uitgevoerd door ons bedrijf zei meer dan 70 procent van de respondenten dat ze graag vanuit huis zouden willen blijven werken. Ook zegt ongeveer de helft van de respondenten dat de werkplek in de huiskamer is", meldt Panasonic in de persaankondiging van Komoru. Het aangehaalde onderzoek telt 810 respondenten.

Dit 'IKEA-pakket' van Panasonics divisie voor 'thuissystemen' komt beschikbaar in Japan en kost omgerekend zo'n 700 euro (88.000 yen). De verwachte releasedatum is 18 september.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in