Overslaan en naar de inhoud gaan

iOS 12 brengt snelheid, ook voor oudere iPhones

De gratis update voor iPhones en iPads (maar ook iPod Touch-muziekspelers) komt deze herfst uit. Apple belooft een flinke prestatiewinst, onder meer dat apps 40 procent sneller starten. Ook is de reactiesnelheid van het touch-toetsenbord verbeterd en reageert de ingebouwde camera-app vlotter. Daarnaast brengt iOS 12 nieuwe AR-mogelijkheden.
Snelheidsmeter
© Shutterstock
Shutterstock

Op Apple's jaarlijkse developersconferentie WWDC is gisteravond zoals al verwacht de volgende versie van mobiel besturingssysteem iOS uit de doeken gedaan. Versie 12 brengt betere privacybescherming, inclusief het blokkeren van datavergarende sites waarbij Apple Facebook.com als concreet voorbeeld toonde. Apple brengt in de aankomende iOS-release diverse functies waarmee gebruikers hun 'schermtijd' beter kunnen beheren, dan wel beheersen.

De iPhone-maker wil hiermee 'digital distraction' bestrijden. Android-concurrent Google heeft soortgelijke functies aangekondigd voor het aankomende Android P, dat het huidige Android Oreo opvolgt. Het gaat bij beide smartphoneplatformen om bijvoorbeeld een dashboard dat toont hoeveel tijd een gebruiker aan welke apps besteedt. Daarbij vallen er ook grenzen in te stellen en visuele herinneringen dat het bijvoorbeeld bedtijd is om dan de smartphone weg te leggen.

Groepchats, Animoji en AR

Hier tegenover staan echter functies die mensen hun smartphone weer méér laten gebruiken. Dit omvat groepsgesprekken in Apple's chat-app FaceTime (tot maximaal 32 personen) en verbeteringen aan de geanimeerde emoji-avatars (Animoji) voor in videochats. Verder brengt iOS 12 de tweede versie van Apple's platform voor augmented reality (AR). ARKit 2 heeft betere herkenning en tracking van gezichten plus mogelijkheden voor meerdere gebruikers en verschillende AR-sessies. Zo toonde speelgoedfabrikant Lego een AR-spel waarbij verschillende spelers elk virtuele Legostenen konden toevoegen aan een gezamenlijke creatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in