Overslaan en naar de inhoud gaan

'Apple komt in 2019 met 16-inch MacBook Pro en 6K-monitor'

Volgens een uitgelekte onderzoeksnota van Apple komt de fabrikant nog in 2019 met een opvolger van het verouderde Thunderbolt-scherm en twee nieuwe MacBook Pro met een schermgrootte tussen de 16 en 16,5 inch en een variant met 13 inch en 13 GB RAM.
© Unsplash
Unsplash

De uitgelekte nota kreeg de website MacRumors uit handen van de analist Ming-Chi Kuo, die doorgaans zeer goed ingelicht is over de plannen van Apple en vaak zelfs vooraf plannen van de fabrikant in mag kijken. In de planning lijkt nu dus ruimte voor twee MacBooks Pro en een nieuw beeldscherm, waarmee de fabrikant de gebruikers van Mac's niet meer laat uitwijken naar de 27 inch 5K-beeldschermen van LG, die sinds het uit de markt nemen Apple's eigen Thunderbolt-schermen als opvolger golden. De nieuwe 6K-schermen worden volgens de notitie voorzien van een "mini-led achtige backlight".

Groter scherm of meer geheugen 

De MacBooks Pro die de fabrikant in 2019 volgens de analist zal aankondigen, hebben een variant met een beeldscherm van tussen de 16 en 16,5 inch. Hiermee komt Apple met het grootste scherm op een MacBook Pro sinds het stoppen van de productie van de 17-inchmodellen in 2012. Met het geheugen van de andere variant, die van 13 inch, krijgen klanten een kleinere variant voorhanden met een geheugen dat gelijk is aan de eerdere 15-inchmodellen. 

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in