Overslaan en naar de inhoud gaan

Twitter stelt einde gratis gebruik API opnieuw uit

Twitter heeft de introductie van zijn nieuwe API Platform - en daarmee ook het einde aan de gratis toegang tot de API - opnieuw uitgesteld. Een reden voor de uitstel geeft Twitter niet.
© Flickr
Flickr

Het sociale medium kondigde begin februari aan dat het stopt met de gratis toegang tot zijn API. Ontwikkelaars, wetenschappers en andere gebruikers moeten hier in de toekomst een maandelijks 100 dollar voor neer gaan leggen, ook als het gaat om slechts basistoegang. Maar toen 9 februari aanbrak, maakte het bedrijf bekend dat de nieuwe regel werd uitgesteld naar 13 februari.

Gisteren maakte Twitter echter bekend dat de introductie van het nieuwe API platform opnieuw is uitgesteld. "Om een optimale ervaring te creëren voor de ontwikkelgemeenschap stellen we de start van ons nieuwe API-platform nog een paar dagen uit", aldus het bedrijf in een tweet. Wanneer de geplande wijzigingen dan van kracht worden, is niet bekend. "Meer informatie volgt in de komende dagen."

Veel vragen

Daarin benadrukt Twitter ook dat er met "enorm enthousiasme" is gereageerd op de veranderingen aan de API. TechCrunch meldt echter dat er vanuit de development-gemeenschap veel kritiek is gekomen op het bedrijf, onder meer omdat de forumwebsite voor ontwikkelaars plots achter een inlogvenster was gezet. Daardoor was het forum niet langer bereikbaar. Pas na vier dagen, op 13 februari, werd de website weer geopend en sindsdien staan er talloze vragen van ontwikkelaars op over de nieuwe prijzen voor de API. 

De API van Twitter wordt voor diverse doeleinden gebruikt. Software-ontwikkelaars kunnen de API inzetten voor het maken van eigen apps - zoals Tweetbot en Twitterific - en bots, bijvoorbeeld die automatisch nieuws delen van nieuwswebsites. Maar ook wetenschappers gebruiken de API, bijvoorbeeld voor onderzoek op basis van grote hoeveelheden tweets.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in