Overslaan en naar de inhoud gaan

Belastingaangifte via Wolters Kluwer-software faalt vanwege bug

Wolter Kluwer erkent dat er een fout zit in de Avanzer Aangifte-software waarmee belastingadviseurs de aangiften van klanten opstellen.
Wanhoop
© Shutterstock
Shutterstock

De leverancier zegt de situatie enorm te betreuren, in een reactie aan het Financiële Dagblad, dat deze misser op het spoor kwam. Het bedrijf zegt dat er een "aantal onvoorziene technische uitdagingen in het ontwikkelproces" zitten, waardoor de oplevering is vertraagd. Wanneer het probleem is opgelost is nog niet te zeggen.

Wolters Kluwer heeft dit jaar deze Aangifte-module van de software vernieuwd. De ontdekking van de problemen komt op een precair moment. De aangiftes over 2019 hadden vandaag binnen moeten zijn bij de Belastingdienst om er zeker van te zijn dat wanneer teveel belasting is afgedragen, het teveel uiterlijk in juli wordt teruggestort. De Avanzer-software wordt gebruikt om naar schatting 10 procent van alle aangiftes in te dienen.

De belastingadviseurs hebben nog tot 1 mei om de aangiftes zonder problemen in te dienen. Ook daarna kan het nog op voorwaarde dat ze uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Maar de adviseurs hebben een slecht verhaal naar hun klanten toe die snel duidelijkheid willen hebben of en wanneer ze teveel betaald belastinggeld terug krijgen.

'Bugs normaal in aangiftesoftware'

Alle aangifteprogramma's bevatten de nodige fouten, stelt een medewerker van beroepsvereniging Register Belastingadviseurs in het FD. Hij vindt dat niet vreemd gezien het aantal situaties waarmee het pakket rekening moet houden. Het huidige probleem met Avanzer Aangifte is echter wel uitzonderlijk.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in