Overslaan en naar de inhoud gaan

NFT-ondersteuning Instagram en Facebook stopt

Meta stopt “voorlopig” met de ondersteuning van NFT’s op Facebook en Instagram. Het bedrijf wil zich meer richten op “andere projecten”.
Meta Zuckerberg
© Shutterstock
Shutterstock

De ondersteuning van zogeheten non fungible tokens (NFT's) stopt binnen een paar weken, laat Stephane Kasriel, hoofd commercie en fintech bij Meta, weten via Twitter.

Meta experimenteerde sinds vorig jaar op Instagram met het 'minten' en verkopen van NFT’s. Daarnaast is het mogelijk de NFT’s te delen op Instragram en Facebook. Het bedrijf stopt daar nu “voorlopig” mee, meldt The Verge, en zegt zich meer te willen richten op onder meer messaging en meer verdienmogelijkheden voor creators met Instagram Reels.

Dat Meta deze experimenten stop zet, is onderdeel van het voornemen van het bedrijf om in 2023 “proactiever te werk te gaan bij het schrappen van projecten die niet presteren of niet meer van cruciaal belang zijn”, kondigde CEO Mark Zuckerberg vorige maand al aan. Meta heeft ook al vorig jaar 11.000 medewerkers ontslagen om zijn kosten te verlagen. Het bedrijf wil een efficiencyslag maken.

Meta trok zich al eerder terug uit cryptocurrencyprojecten door het stopzetten van de ondersteuning van de cryptocurrency Diem en zijn digitale wallet Novi.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in