Overslaan en naar de inhoud gaan

'Meta gaat nog duizenden mensen meer ontslaan'

Facebook-moederbedrijf Meta Platforms gaat nog duizenden werknemers ontslaan, ook al had topman Mark Zuckerberg eerder gezegd geen nieuw banenverlies te verwachten. Dat schrijft de Amerikaanse krant The Washington Post die van ingewijden hoorde dat er managementlagen moeten verdwijnen bij Meta. Maar het bedrijf zou ook verder willen snoeien in het aantal projecten en banen.
Meta
© Shutterstock
Shutterstock

Volgens hoofd communicatie van Meta Andy Stone klopt het verhaal in The Washington Post niet. Dat schrijft hij op Twitter, maar hij lijkt zich vooral te richten op het feit dat Zuckerberg zou hebben beloofd dat er geen nieuwe ontslagen meer zouden komen. Hij haalt namelijk verschillende berichten aan van The Washington Post en andere media waarin de Meta-topman aangaf nog maar aan het begin te staan van zijn efficiencyslag.

In november kondigde Meta al aan 11.000 banen, of ongeveer een op de acht, te schrappen. Topman en oprichter Zuckerberg zei toen dat hij de blijvende veranderingen in het gedrag van mensen door de coronapandemie verkeerd had ingeschat. Hij stelde dat 2023 het "jaar van efficiëntie" zou worden en dat Meta zich meer op de winstgevendheid zou gaan richten.

Beleggers klagen

Beleggers klaagden al enige tijd dat Meta te veel geld investeerde in het metaversum, een virtuele wereld waarin we op zeker moment allemaal onze tijd gaan doorbrengen als het aan Zuckerberg ligt. Ook de investeringen daarin werden al teruggeschroefd.

Verschillende techbedrijven snijden de laatste maanden hard in hun personeelsbestand. Zo schrapte Alphabet, het moederbedrijf van Google, 12.000 banen. Microsoft zette 10.000 personeelsleden op straat en Amazon ging met 18.000 medewerkers minder verder.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in