Overslaan en naar de inhoud gaan

'Tweede ontslagronde komt in maart bij Facebook-moederbedrijf'

Het moederbedrijf van Facebook bereidt een nieuwe ontslagronde voor, melden ingewijden aan de Britse zakenkrant Financial Times. Deze nieuwe reductie in het aantal werknemers bij Meta Platforms komt bovenop de 11.000 ontslagen die in november zijn aangekondigd door het bedrijf dat ook achter Instagram en WhatsApp zit. Topman Mark Zuckerberg zei al dat hij van 2023 het jaar van efficiëntie wilde maken.
Meta, avatars in metaverse
© Meta
Meta

Maar juist de onzekerheid binnen het bedrijf zorgt voor verspilling, schrijft FT op basis van Meta-medewerkers. Zo zijn sommige afdelingsbegrotingen nog niet goedgekeurd, wat normaal voor het einde van het jaar gebeurt. Ook is er nog altijd onduidelijk hoeveel medewerkers bepaalde teams zullen hebben. Daardoor kunnen managers geen plannen maken en gebeurt er momenteel weinig op sommige afdelingen en projecten. Zelfs bij zaken die normaal prioriteit hadden, zoals advertenties.

Misgegokt op online

Zuckerberg verwachtte dat er door de coronapandemie een blijvende verschuiving richting online winkelen en -werken zou komen en zette daar op in. Maar na de pandemie gingen veel mensen en bedrijven weer terug naar hun oude gedrag. Dat was aanleiding om in november dus 13 procent van het personeel te ontslaan. De nieuwe ontslagronde zou rond maart komen, schrijft FT..

Tijdens de presentatie van de jaarcijfers liet Zuckerberg weten managementlagen te willen schrappen "om zo sneller beslissingen te kunnen nemen". Ook zou Meta sneller gaan besluiten om slecht renderende projecten en projecten met een lage prioriteit te beëindigen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in