Overslaan en naar de inhoud gaan

Teams Premium zet AI-taalmodel GPT in voor het maken van notulen

Microsoft gaat in de Premium-versie van Teams gebruikers de mogelijkheid bieden om automatisch notulen en samenvattingen te maken met behulp van het GPT 3.5-taalmodel van OpenAI. GPT-3 is ook de basis vormt voor de immens populaire tekstgenerator ChatGPT.
videovergaderen
© Microsoft
Microsoft

De Premium-versie van Teams is voor Microsoft een middel om nieuwe eigenschappen toe te voegen aan de videovergaderdienst en daar extra geld mee te verdienen bovenop het standaard Microsoft 365-abonnement. Eerder werd al bekend dat een aantal eigenschappen die nu nog in de gratis versie zitten verhuizen naar de Premium-versie. Nu kondigt Microsoft aan dat de betaalde versie van de videovergadersoftware binnenkort automatisch notulen en samenvattingen kan maken met behulp van een AI-gebaseerde tekstgenerator.

Het GPT-taalmodel is een van de paradepaardjes van OpenAI, waar Microsoft onlangs nog een miljardeninvestering in deed. Het vormt ook de basis voor ChatGPT, de tekstgenerator die voor zo veel reuring zorgt, met name in het onderwijs en politiek.

Aantekeningen maken niet meer nodig

De nieuwe functionaliteit kan worden gebruikt in een-op-een-vergaderingen maar ook voor bijeenkomsten met meer mensen. Deelnemers hoeven zo geen aandacht meer te besteden aan het maken van notities en kunnen hun aandacht meer richten op de interactie zelf. Het taalmodel kan ook een samenvatting maken en de kernpunten uit de discussie eruit halen.

De grote vraag is hoe accuraat het taalmodel verslag kan doen van een vergadering. Van ChatGPT is bekend dat het regelmatig flink de plank misslaat. Het voordeel bij de toepassing in Teams is dat het bronmateriaal waaruit de samenvattingen moeten worden gemaakt, beperkt is.

De GPT 3.5-ondersteunde eigenschappen komen in het tweede kwartaal van 2023 beschikbaar. Teams Premium is nu al beschikbaar en kost 7 dollar per gebruiker per maand bovenop het Microsoft 365-account.

 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in