Overslaan en naar de inhoud gaan

GPT-4 gaat nieuwe fase in

OpenAI heeft GPT-4 nu algemeen beschikbaar gemaakt voor ontwikkelaars. Tegelijk kondigt het bedrijf het einde aan voor het gebruik van de API's op GPT-3.
nieuw en oud
© Shutterstock
Shutterstock

OpenAI's meest geavanceerde Large Language Model (LLM) GPT-4 was tot nog toe alleen beschikbaar voor geselecteerde klanten en toepassingen. Wie een tekstrobot als dienst wilde gebruiken in eigen apps, was aangewezen op de voorgangers zoals GPT-3 of GPT-3.5. Maar OpenAI heeft vlak voor het weekend aangekondigd daar verandering in te brengen. Iedere ontwikkelaar kan nu GPT-4 inzetten. Dit LLM heeft veel meer mogelijkheden en is accurater door betere training.

Betalende klanten krijgen toegang tot een 8K-context. Dat is een maat voor de hoeveelheid tekst die het LLM kan gebruiken om een antwoord te geven op een vraag. 8K-context komt ongeveer overeen met 32 pagina's tekst.

Grote schoonmaak

Tegelijkertijd kondigt OpenAI aan ruimte te willen maken op de eigen systemen door de oudere LLM's op te ruimen. Met ingang van 4 januari zullen API's op GPT-3 niet meer werken en automatisch worden omgezet naar een nieuw versie. Het bedrijf realiseert zich dat het voor sommige ontwikkelaars lastig en kostbaar is om de overschakeling te maken. OpenAI belooft daarom de kosten voor de gedwongen overzetting te willen betalen.

Daarnaast komen er meer API's algemeen beschikbaar zoals die op GPT3.5 Turbo, DALL-E en Whisper.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in