Overslaan en naar de inhoud gaan

OpenAI geeft GPT-4 vrij met 'menselijke' kwaliteiten

OpenAI onthulde gisteren GPT-4, een nieuwe versie van het AI-model dat de basis vormt voor de inmiddels beroemde tekstrobot ChatGPT en beeldgenerator DALL-E. GPT-4 zou de prestaties van zijn voorganger veruit moeten overstijgen en niet onderdoen voor een mens in verschillende professionele en academische examens.
Graduation
© CC0 - Pixabay
CC0 - Pixabay

Om een indicatie te geven van de vooruitgang stelt OpenAI dat GPT-4 zelfs bij de beste 10% scoort in een gesimuleerd toelatingsexamen voor advocaten, terwijl de voorganger van het model GPT-3.5 bij de onderste 10% bleef steken. Net als bij GPT-3.5 wil OpenAI het nieuwe model weer beschikbaar maken voor het grote publiek via ChatGPT en via een API waarmee ontwikkelaars gebruik kunnen maken van de eigenschappen in hun eigen applicaties.

Microsoft gebruikt overigens al enige tijd GPT-4, onder meer in Bing Chat, het tekstvenster dat in natuurlijke taal antwoord geeft bij vragen die gesteld zijn in de zoekmachine Bing. Overigens komt er wel een wachtlijst voor wie gebruik wil maken van de GPT-4 gebaseerde ChatGPT, behalve degenen die abonnee zijn geworden op ChatGPT Plus. De bank Morgan Stanley zou GPT-4 al gebruiken voor het ordenen van gegevens en betalingsbedrijf Stripe test of het helpt fraude te bestrijden, meldt ANP.

OpenAI gaat nieuwe beeldinput-mogelijkheden van GPT-4 voorlopig alleen verder ontwikkelen met Be My Eyes, dat een smartphone-app heeft ontwikkeld die op basis van bijvoorbeeld een foto, een beschrijving geeft van wat er op de foto is te zien.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in