Overslaan en naar de inhoud gaan

Bing Chat komt ook beschikbaar in Chrome en Safari

Microsoft kondigt aan de AI-ondersteunde zoekfunctie van Bing Chat ook geschikt te maken voor andere browsers. Welke browsers Microsoft allemaal op het oog heeft, is nog niet duidelijk, maar de varianten voor Chrome en Safari worden al getest door een groep geselecteerde gebruikers.

Bing
Shutterstock, TY Lim

Tot nog toe is de nieuwe zoekmachine van Microsoft op basis van OpenAI GPT 4-technologie alleen beschikbaar in Microsoft eigen browser Edge en de Bing mobile app. Microsoft kondigde gisteren aan in een blog dat de functie ook beschikbaar komt in browsers van derden, zowel in de pc-variant als in mobiele versies.

Uiteindelijk moet Bing.com beschikbaar komen via elke moderne browser, voegde een Microsoft-woordvoerder toe op vragen van ZDnet. Zo ver is het nog niet. Het bedrijf geeft sinds vorige maand wel al sommige gebruikers van Chrome en Safari op MacOS toegang tot de mogelijkheden. De redacteur van ZDnet merkte dat de site ook werkte via Chrome op Android en iOS, maar niet via de iPad.

Beperkingen in andere browsers

Microsoft geeft aan dat de 'uitrol' van de nieuwe functionaliteit niet overal tegelijk plaatsvindt. Gebruikers van bing.com via andere browsers zullen wel merken dat de functionaliteit beperkt is ten opzichte van dezelfde site via Microsofts eigen Edge-browser. Zo is het aantal vragen dat in een conversatie met de bot kan worden gesteld, beperkt tot vijf in Chrome. Via Edge kunnen gebruikers wel dertig verdiepende opdrachten geven. In Safari is het aantal karakters dat kan worden ingevoerd maximaal 2.000. In Edge ligt het maximum op 4.000.
Microsoft probeert zo gebruikers toch te verleiden om de Edge-browser te gebruiken. Gebruikers worden daar ook steevast op gewezen met een pop-up.

Met het beschikbaar maken van Bing Chat in andere browsers neemt Microsoft een nieuwe stap in het aantasten van de prominente positie van Google in de zoekmachinemarkt. De Edge browser was tot nog toe niet erg populair. Gebruikers van bijvoorbeeld Chrome kunnen straks allemaal hun zoekopdrachten op internet in de vorm van een chatconversatie met de GTP 4-gebaseerde tekstrobot plaatsen. Google probeert dat gevaar af te vangen door Bard als alternatieve tekstrobot te presenteren. Voorlopig zijn de resultaten van GPT 4 echter beter dan die van Bard.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in