Overslaan en naar de inhoud gaan

De slimme werkplek net zo slim beheren

Wat is een ‘slimme werkplek’ en hoe ziet ‘slim beheer’ eruit? Sogeti en Liquidware geven hun visie.

werkplekbeheer
Een slimme werkplek vraagt om slim beheer

De slimme werkplek

Glenn Wesenhagen, Solution Architect bij Sogeti legt uit: “we zien dat de behoefte aan slimme werkplekken steeds verder toeneemt. Met ‘slim’ bedoelen wij dat medewerkers altijd en overal moeten kunnen samenwerken, via het device dat zij willen en op de locatie die zij willen. Het liefst via één bekende digitale omgeving waar ze met één wachtwoord toegang hebben tot alle applicaties en data. Want lukt dat niet, dan zoeken medewerkers zelf naar alternatieve mogelijkheden met alle gevolgen van dien op het gebied van beveiliging, beheer, licenties en compliancy.

Dit kan de nodige hoofdbrekens opleveren voor de werkgever. Want hoe faciliteer je dat? En kun je overal een goede performance bieden, ook in de trein? Sogeti neemt deze zorgen uit handen door zo’n slimme werkplek als dienst aan te bieden, afgestemd op de organisatie én gepersonaliseerd per gebruiker.”

Slim beheer

Het afstemmen van een werkplek op de organisatie betekent ook dat de werkplek niet altijd op dezelfde wijze is samengesteld of draait op één technologie of platform. “De wensen en doelstellingen van onze klanten staan centraal. Dit betekent dat ons werkplekconcept geen ‘one size fits all’ kan zijn en wij aan de achterkant slimme oplossingen nodig hebben om al die verschillende typen werkplekken te beheren, zonder dat we daar evenveel verschillende oplossingen voor nodig hebben. Dit vonden we in FlexApp.” Aldus Wesenhagen.

FlexApp is een multi-platform beheeroplossing waarbij applicaties losgekoppeld worden van het besturingssysteem. Hierdoor kunnen beheerders deze applicaties eenvoudig updaten en vervolgens op basis van context (denk aan locatie, device of rechten) toewijzen aan gebruikers zonder golden images te hoeven wijzigen. Het maakt niet uit of de applicaties moeten worden toegewezen aan een fysieke, virtuele of cloud werkplek of aan verschillende Windows versies. De applicaties zien er vervolgens uit - en gedragen zich ook - alsof ze traditioneel zijn geïnstalleerd, zonder het besturingssysteem te vervuilen.

Flexibel en toch uniform

Samenvattend zit ‘het slimme’ hem in de flexibiliteit van zowel de aangeboden werkplek als in het beheer. Door te zorgen dat de werkplek niet uniform hoeft te zijn om hem wel uniform te kunnen beheren, ontstaan grote voordelen op het gebied van efficiëntie en kosten. Daarnaast speelt nog iets anders: in april 2026 loopt het extended support van Microsoft’s App-V af. Dit maakt dat veel organisaties, net als Sogeti, op zoek zijn naar alternatieve manieren om applicaties te beheren en distribueren. FlexApp biedt hiervoor een toekomstbestendig alternatief.

Meer weten?

Zie https://liquidware.eu/nl/appli... of neem contact met ons op via info@liquidware.eu.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in