Overslaan en naar de inhoud gaan

RAM-IT innoveert zorgwerkplek met beheeroplossingen Liquidware

RAM Infotechnology en Liquidware breiden hun bestaande partnership op het gebied van werkplekbeheer verder uit. Alle werkplekken van RAM Infotechnology zullen worden beheerd met behulp van de volledige Workspace Management suite van Liquidware.

RAM-IT
Van links naar rechts: Morteza Esteki, Robert Nowee, Wouter Levenbach en Johan Miedema.

Specialisme in de zorg

RAM Infotechnology staat bekend om haar specialisme op het gebied van ICT in de zorg. Met een uitgebreid dienstenportfolio op het gebied van public cloud, private cloud en netwerk services, bedient RAM duizenden klanten binnen de cure en care markt. De ICT binnen deze sector vraagt om flexibiliteit, een grote mate van beveiliging, personalisatie en natuurlijk kostenefficiëntie. Om zo’n gespecialiseerde werkplek te kunnen bieden heeft RAM haar eigen moderne werkplekconcept ontwikkeld op basis van een multi-cloud omgeving: eCumulus. Binnen dit concept worden alle services geïntegreerd (denk aan applicaties, hosting, beheer, beveiliging en back-up) op basis van de specifieke situatie van de klant. Om deze moderne werkplek slim en kostenefficiënt te beheren zijn bestaande oplossingen zoals Intune en maatwerk scripts niet voldoende, en kiest RAM voor de totale Workspace Management Suite van Liquidware. 

Drie oplossingen met maar één doel

De Workspace Management Suite van Liquidware voorziet in alle componenten voor efficiënt werkplekbeheer en bestaat uit drie oplossingen. RAM maakte binnen de cloud-werkplek al langer gebruik van de User Environment Management oplossing ProfileUnity, Hiermee worden gebruikersprofielen overdraagbaar, wat in het geval van shared devices (veelvoorkomend binnen de zorg) en hoge beveiligingseisen (denk aan NIS-2) diverse voordelen oplevert. Het partnership wordt nu uitgebreid met de inzet van FlexApp en Stratusphere UX. FlexApp is een application layering oplossing en biedt o.a. de mogelijkheid om Microsoft App-V packages eenvoudig te migreren voordat de extended support van App-V in April 2026 verlopen is. Stratusphere UX is een digital experience (DEX) monitoring oplossing voor performance validatie en diagnostiek.

Uniformiteit versus maatwerk

Johan Miedema, interim CEO RAM Infotechnology: “wij bieden onze klanten verschillende klassieke én moderne werkplekconcepten die volledig aansluiten bij de werkprocessen, persona’s en applicatievolwassenheid van de organisatie. Dit vraagt echter wel wat van ons beheerteam, aangezien we zo’n 70.000 gebruikers beheren. Het feit dat Liquidware’s oplossingen platformonafhankelijk en multi-tenant kunnen worden ingezet, sluit naadloos aan bij onze strategie. Zo kunnen we een optimale balans creëren tussen flexibiliteit voor de klant en uniform beheer aan de achterkant. Bovendien krijgen we nu veel meer grip op de gebruikerservaring, immers: meten is weten. We hebben de afgelopen jaren al heel prettig samengewerkt met Liquidware dus ik kijk uit naar de komende jaren!”

Langdurige relatie

Morteza Esteki, VP Sales EMEA bij Liquidware: “we werken sinds 2019 al nauw samen met RAM Infotechnology en ervaren dat als heel positief. Ik ben dan ook blij dat we onze samenwerking verder gaan verdiepen en daarmee nog meer klanten in de zorgmarkt kunnen bedienen. De combinatie van onze drie oplossingen heeft bewezen een vliegwieleffect te hebben op het gebied van het vereenvoudigen en efficiënter maken van beheer en ik ben trots dat we dit bij RAM mogen laten zien!”

Meer weten?

info@liquidware.eu

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in