Overslaan en naar de inhoud gaan

De toekomst van applicatiemanagement is al begonnen

Er gebeurt veel in de markt van werkplek- en applicatiebeheer. Organisaties vragen om hybride, veilige en kostenefficiënte werkplekoplossingen en tegelijkertijd worden grote spelers in de markt overgekocht, wijzigen zij hun koers of vernieuwen ze hun stack. Dit levert voor de werkplekbeheerder de nodige uitdagingen op. Maar hoe flauw het ook klinkt: deze uitdagingen bieden ook kansen voor de toekomst. En die toekomst, die is eigenlijk al begonnen…

Applicatiemanagement
De toekomst is al begonnen

Verandermoeheid

De werkplek is continu onderhevig aan verandering. Anno 2024 geldt dit des te meer voor het onderdeel applicatiemanagement. Zo houdt Microsoft’s App-V in 2026 op te bestaan, zien we dat veel grote partijen veranderen van koers of maar één type werkplek kunnen ondersteunen, en vraagt NIS2 om aangescherpte processen rondom beveiliging. Waar we vroeger applicaties installeerden op een PC en aan het werk gingen, vraagt de moderne en hybride werkplek iets heel anders van beheer.

Voor beheerders betekent dit dat hun manier van werken met bijbehorende oplossingen continu wijzigt. Men rolt van project naar project zonder tijd te krijgen om processen te optimaliseren. En dat is zonde. Want de toekomst is eigenlijk al begonnen: moet App-V vervangen worden? Dan moet nu al actie ondernomen worden. Gaat de werkplek naar de cloud? Dan moet nu al actie ondernomen worden. Veranderen de beveiligingseisen door bijvoorbeeld NIS2? Dan moet nu al actie ondernomen worden.

Toekomstbestendigheid

Het toverwoord is ‘toekomstbestendigheid’. Door te kiezen voor een applicatiestrategie die onafhankelijk van vendoren, platforms, wetgeving, Windows versies of andere werkplekcomponenten overeind blijft, vormen de komende veranderingen geen uitdaging meer, maar bieden zij enkel kansen.

In dit whitepaper geven we een overzicht van hoe applicatiemanagement zich tot op heden heeft ontwikkeld, inclusief de beperkingen met betrekking tot de moderne of hybride werkplek. We geven inzicht in hoe je applicatiemanagement ‘modern’, efficiënt maar vooral toekomstbestendig kunt inrichten.

Download hier het whitepaper: https://liquidware.eu/wp-appli...

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in