Overslaan en naar de inhoud gaan

Het belang van Netwerkbeheer, IT-Consultant Nienke van Goodzo vertelt er meer over

Effectief netwerkbeheer is essentieel binnen ieder bedrijf. Een stabiel en goedwerkende netwerkbeheer assisteert bedrijven met de optimalisatie van bedrijfsprocessen en zorgt voor een verhoging van werk productiviteit. Het is dus cruciaal om een goed netwerk te hebben, om een organisatie draaiend te houden. Als (junior) network support engineer bij Nomios, weet Nienke hier alles van. 

Nienke Slegtenhorst, IT-Consultant bij Goodzo
Nienke Slegtenhorst, IT-Consultant bij Goodzo

Sinds november 2023 is Nienke namens IT Consultancy Goodzo begonnen bij Nomios, waar zij zich focust op het netwerkbeheer van bedrijven. Zij werpt een helderder licht op haar positie, en de relevantie van netwerkbeheer.

Als (junior) network support engineer ondervindt Nienke diverse uitdagingen bij Nomios. Een bedrijf dat gespecialiseerd is in netwerkbeheer en cybersecurity. Zij verzorgen geavanceerde technologische oplossingen en infrastructuur voor andere bedrijven en helpen hun netwerk veilig te beheren. Denk dan bijvoorbeeld aan hardware switches en wifi-access points. In haar rol als (junior) network support engineer ondersteunt Nienke in zowel het onderhoud van de configuratie, bijvoorbeeld door het vervangen van SSL certificaten voor de webveiligheid, als het in het fysieke onderhoud van de systemen. In het begin was dit een volledig nieuwe uitdaging voor haar, maar inmiddels voelt ze zich goed op haar plek bij Nomios. Zo zegt ze: "Het onderhouden van netwerksystemen vereist meer dan alleen technische expertise: Het gaat om het beschermen van onze klanten in een wereld waarin alles digitaal verbonden is. Ik werk dagelijks eraan om storingen te voorkomen en de webveiligheid te waarborgen voor de klant."

Nienke is voornamelijk werkzaam op Hogeschool Utrecht, waar zij door Nomios is ingezet om een aanspreekpunt te zijn voor de Hogeschool richting Nomios. "Bij mijn werk op de Hogeschool houd ik me bezig met het afhandelen van inkomende tickets, en doe ik onderzoek naar de problemen die via deze tickets binnenkomen of via ons monitoringssysteem worden opgemerkt. Hiervoor gebruik ik tools zoals F5, Infoblox en Zabbix. Daarnaast vervang ik af en toe materialen. Ik werk samen met Goodzo'er Augusto en Jelle vanuit Nomios, een klein team dus, maar gezamenlijk pakken wij complexe tickets op en wisselen we kennis en ideeën uit."

Door haar werk bij Nomios leert Nienke veel over netwerkbeheer. Hierin wordt haar kennis ondersteund door de trainingen die zij bij haar werkgever Goodzo volgt. Binnenkort start ze een nieuw hoofdstuk in haar IT-loopbaan met de tweede fase van het IT Growth Program, de Deep Dive. Hier zal zij zich verder ontwikkelen als IT-consultant, met een specialisatie in applicatiebeheer. Haar interesse in logica en creativiteit leidde tot haar keuze voor applicatiebeheer in plaats van Cloud beheer. (De richting) applicatiebeheer in de Deep Dive richt zich op het creëren van low-code apps, wat veel overeenkomt met haar eigen creatieve hobby's. Een heel ander vakgebied dan netwerkbeheer dus, maar zij is enthousiast over de mogelijkheden die applicatiebeheer te bieden heeft.

Hoewel applicatiebeheer en netwerkbeheer sterk van elkaar verschillen, waardeert Nienke de kennis die ze opdoet over netwerkbeheer. Daarom erkent zij het belang van netwerkkennis binnen de IT. Zo zegt ze “Wat je ook doet in de IT, je hebt altijd te maken met netwerk, daarom zijn mijn werkzaamheden bij Nomios zeer waardevol, en zal ik hier ook iets aan hebben wanneer ik begin aan de Deep Dive.”

Dankzij de waardevolle kennis opgedaan bij Goodzo, samen met de hands-on ervaring bij Nomios, is Nienkes probleemoplossend vermogen sterk ontwikkeld. Dit is een cruciale eigenschap in Netwerkbeheer. Haar vermogen om complexe software en hardware snel te analyseren en efficiënte oplossingen te bieden op locatie, is precies wat bedrijven nodig hebben in hun netwerkbeheer. Goodzo richt zich daarom op het ontwikkelen van deze cruciale vaardigheden bij haar IT-consultants, waardoor ze niet alleen uitblinken in netwerkbeheer, maar ook in soft-skills, zoals klantgerichtheid en leiderschap. Deze combinatie van vaardigheden is wat elk bedrijf nodig heeft om zijn IT-projecten succesvol te plannen, te beheren en uit te voeren.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in