Overslaan en naar de inhoud gaan

Provincie Zuid-Holland rekent op Goodzo bij digitaliseringstraject

Digitaal Zuid-Holland ondersteunt de provincie Zuid-Holland met digitaliseringsprojecten. Samen met vijf projectleiders is programmamanager Carlo Spelten verantwoordelijk voor die ondersteuning, bij acht verschillende opgaven en ambities. Dat werk vraagt om specialisme dat verder gaat dan alleen het technische deel van de IT. “Digitalisering is soms puur gericht op organisatorische veranderingen”, ziet Spelten.

Voor Digitaal Zuid-Holland was hij op zoek naar projectleiders die in staat zijn om de rol van intermediair op zich te nemen tussen de projectorganisatie Digitaal Zuid-Holland en hun opdrachtgevers. Spelten: “Dat vraagt om gevoel voor politiek binnen een organisatie, maar je moet ook goed kunnen schakelen tussen verschillende disciplines. Het technische deel, de inhoud, het proces: die mix moet je kunnen vertalen naar een opdrachtformulering.”

In de zoektocht naar de juiste mensen, kwam hij uit bij Goodzo. Projectmanager Roos Aafjes werkt intussen een jaar aan verschillende projecten. En dat terwijl ze geen achtergrond heeft in de IT, maar in de horeca. Aafjes: “Deze rol gaat veel verder dan technische deel van digitalisering. Het vraagt om veel menselijk contact, je moet veel plannen en organiseren, anderen overtuigen. Wat dat betreft heeft dit werk veel gelijkenissen met het werken in de horeca. Maar als je twee jaar geleden had gezegd dat ik me nu IT consultant kon noemen, had ik je niet geloofd.”

Voor Spelten is het een bewuste keuze. “De horeca is een hele goede leerschool voor projectmanagement. Binnen Digitaal Zuid-Holland hebben wij te maken met veel verschillende opdrachtgevers. Ik denk dat mensen juist door hun horeca-ervaring in staat zijn om te gaan met de grillen van mensen en organisaties. Dat heeft Roos allemaal in zich. Goodzo’ers zijn in staat om op een andere manier naar IT te kijken en zo verschillende complexe organisaties met elkaar te verbinden.”

Toch was dat best even wennen, vond Aafjes. “Ik werkte al snel aan drie, vier projecten tegelijk, met veel verschillende stakeholders en binnen een complexe en politieke organisatie. Maar ik na een paar maanden zat ik er al lekker in. Dat kwam door de goede begeleiding, vanuit zowel Digitaal Zuid-Holland als Goodzo. Maar ook door de ervaring die ik in mijn eerste opdracht op de IT-servicedesk heb opgedaan. Daardoor kan ik vraagstukken beter in perspectief plaatsen.”

Voor Spelten is het reden om deze samenwerking nog lang voort te zetten. “We staan aan de vooravond van veel digitale transformaties binnen de Provincie Zuid-Holland”, vertelt hij. “Dat gaat nog wel een jaar of twee zo door. Mijn doel is om de bezetting in ons team samen met Goodzo voor consistentie te zorgen en consultants zoals Roos nog lang aan boord te houden.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in