Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijblijven in de IT: Tom van Goodzo vertelt

In de IT wordt van je verwacht dat je altijd up-to-date bent met je kennis. De technologische wereld verandert immers snel, en de benodigde vaardigheden, vereiste kennis en verwachtingen van werkgevers daarmee ook. Iedereen heeft echter een andere leerbehoefte. Tom van Goodzo vertelt hoe hij zijn kennis heeft bijgespijkerd.

Tom Roggeveen
Tom Roggeveen

Welke training heb je gedaan?
Op dit moment zit ik in de laatste 6 weken van de Deep Dive. Dit is de tweede fase van het IT Growth Program van Goodzo waarvoor je na het afronden van het IT Traineeship (fase 1) geselecteerd wordt.

Waar was deze training op gericht?
Het zit al een beetje in de naam ‘Deep Dive’. Tijdens deze fase word je de diepte ingegooid op het gebied van allemaal verschillende onderwerpen binnen de IT. Deze fase focust zich op softskills, processen & methoden en technologie. Zo behandel je de technische vaardigheden die je wellicht verwacht in een IT Growth Program, maar ook de theoretische kaders die een inzicht geven over het effectief overbrengen van de wensen van een organisatie naar de technische realisaties. Er is dus een focus op de belangen en behoeftes van de klant. Zo haal je ook zo’n 9 certificaten gedurende het jaar, waaronder LEAN Green Belt, Prince 2 Agile en Microsoft PL-900.

Welke vorm heb je aangewend? Bijvoorbeeld e-learning of klassikaal?
Gedurende de Deep Dive volg je een jaar iedere vrijdag samen met je Goodzo-collega’s trainingen. Daarnaast is er nog een groot gedeelte zelfstudie en oefenen op de werkvloer. Zo pas je direct de theorie toe in de praktijk.

De opleidingsmogelijkheden zijn eindeloos, maar hoe maak je een goede keuze als het gaat om opleidingen ?
Wat ik zo bewonderenswaardig vind aan Goodzo’s Deep Dive traject de overvloed aan informatie die het biedt over diverse onderwerpen. Hoewel je in het begin een algemene richting kiest, Cloud of Applications, kom je desondanks met beide onderwerpen in aanraking. Gedurende het afgelopen jaar heb ik ontdekt welke aspecten van IT mij echt aanspreken. Op deze manier kan ik in de volgende fase van het IT Growth Program, ‘Next’, gericht kiezen voor een persoonlijk en op maat gemaakt traject wat goed bij mijn skills en behoeftes past. Dit zonder de vrees dat ik een mogelijkheid over het hoofd heb gezien.

Beschikte je al over de voorkennis van de training?
Ik ben bewust in dienst gegaan bij Goodzo, omdat ik wist dat ze deze mogelijkheden in het IT Growth Program aanboden. Ik ben toen begonnen met het IT Traineeship en daar hoorde ik op de werkvloer al meer over de volgende fase wat mij erg interesseerde.

Wat is jouw tip aan andere IT’ers voor zelfontwikkeling?
Probeer te vinden wat je nieuwsgierig maakt en laat dat vervolgens niet los. Nieuwsgierigheid is cruciaal, het is dat ‘dieselmotortje’ dat je tot diep in de nacht motiveert om uit te zoeken hoe iets precies werkt. Het is goed om af en toe fouten te maken en te leren van deze fouten, maar leer hiervan en blijf up-to-date van alle nieuwe ontwikkelingen binnen de IT!

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in