Overslaan en naar de inhoud gaan

Het belang van een Scrum Master in Functioneel Beheerteams

In de dynamische wereld van IT-beheer is het essentieel om de workflow efficiënt te managen, en daar komt de Scrum Master om de hoek kijken. Neem Daan bijvoorbeeld, IT Consultant bij Goodzo. Hij begon maart 2022 op opdracht bij BAM als functioneel app-beheerder, waar hij meteen een extra rol als Scrum Master op zich nam. Zijn verhaal werpt een nieuw licht op hoe deze transitie waarde toevoegt aan functioneel beheerteams.

Daan, IT Consultant bij Goodzo
Daan, IT Consultant bij Goodzo

Werkdruk verminderen en meer tijd vrijmaken, dat waren de effectieve resultaten onder Daan's leiding als Scrum Master. Zijn rol? Zorgen dat het team de scrum-methodologie volgt en elk obstakel uit de weg ruimen die de voortgang zou kunnen belemmeren.

Maatwerk in Agile

In een team van app-beheerders, waar elke dag anders is, was een traditionele scrum-aanpak niet helemaal passend. Daarom introduceerde Daan op maat gemaakte sprintplanningen en reviews, gericht op het minimaliseren van vergaderingen en het maximaliseren van transparantie.

De gepersonaliseerde aanpak van Daan omvatte slimme kolommen in Azure DevOps, zoals ‘Ready for Take-off', waardoor iedereen kon zien welke taken klaar stonden om aangepakt te worden. Het resultaat? Efficiëntere meetings en afspraken die ze in staat stellen om meer aandacht te besteden aan zakelijke vraagstukken. Daan zijn team heeft veel beheertaken, waardoor het cruciaal is dat business gerelateerde werkzaamheden binnen een bepaalde tijdsduur passen om extra middelen te voorkomen. Door dit soort initiatieven besparen ze tijd voor zakelijk werk zonder afbreuk te doen aan de beheeractiviteiten.

Daan's verhaal belicht niet alleen de impact van een Scrum Master in functioneel beheerteams, maar benadrukt ook de noodzaak van flexibiliteit en een op maat gemaakte aanpak in de wereld van agile methodologieën. Het draait niet alleen om het volgen van regels, maar om het vormgeven van een werkomgeving die aansluit bij de specifieke behoeftes van het team. Wie wil dat nu niet?

De functioneel beheerders van Goodzo ontzorgen je organisatie op generiek functioneel en technisch applicatiebeheer, zoals CRM, ERP en Office365. Dat doen ze op junior, medior en expert-level. Goodzo haar beheerders verbinden de verschillende stakeholders binnen je organisatie en zijn in staat om snel te doorgronden waar de eindgebruiker van jouw product het meest behoefte aan heeft. Ze zijn er waar jouw organisatie het nodig heeft.

https://www.goodzo.nl/consultancy-en-detachering/functioneel-beheerder

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in