Overslaan en naar de inhoud gaan

Migratieproject Parnassia Groep: een zorgeloze overgang naar de Cloud

Parnassia Groep, een waardevolle organisatie op het gebied van geestelijke gezondheidszorg, stond voor een immense taak: het migreren van +/- 10.000 medewerkers naar de Cloud. Dit migratieproject, geleid door de IT-afdeling in samenwerking met IT Consultancy Goodzo, belooft niet alleen een verbeterde IT-omgeving, maar ook een geoptimaliseerde toegankelijkheid van gegevens en communicatie.

Visual Parnassia Migratie

Het project omvat de overgang van Exchange naar de Cloud van Microsoft Azure. Met een focus op het verplaatsen van gebruikers, gedeelde mailboxen en het verbeteren van de service waarbij de huidige servers hier niet meer voor nodig zijn. Obstakels tijdens de migratie variëren van eenvoudig tot complex, waarbij sommige handmatige oplossingen vereisen.

‘Niks wat we als team niet aankunnen, natuurlijk.’ – Zegt Jimmy, support engineer bij Goodzo.

Jimmy, Yarnick en Noah, support engineers in het Goodzo-team dat betrokken is bij het migratieproject van Parnassia Groep, delen hun ervaringen.

Jimmy, medior support engineer denkt mee met het project en dient als brug tussen de verschillende betrokken afdelingen.

“Ik adviseer bijvoorbeeld over het verhogen van batchgroottes of ik benadruk de noodzaak van procesoptimalisatie, zoals het vooraf downloaden van de Microsoft Authenticator-app om bottlenecks te voorkomen." - Jimmy

Yarnick en Noah spelen een belangrijke rol bij het managen van communicatie en het bieden van ondersteuning aan gebruikers tijdens de migratie.

‘In het begin van het project werden de servicedeskmedewerkers bedolven onder meldingen als gevolg van de overgang van e-mail naar de Cloud. Het werd ons doel om dit van ze over te nemen, zodat op dat gebied de workload afnam en zij zorgeloos hun werk konden doen. Daar zijn zij, en natuurlijk wij ook blij mee. Zo werken we samen om onze kwaliteiten op de meest efficiënte manier in te zetten.’ - Noah

‘We zien het als onze taak om de eindgebruikers te ondersteunen, gezien hun minder uitgebreide ervaring in IT. We zorgen voor uitgebreide, stapsgewijze instructies om hen door het proces te leiden. Zodat zij zorgeloos het werk kunnen doen waar zij goed in zijn.” – Jimmy.

Dit draagt uiteindelijk bij aan de efficiëntie van de processen tijdens en na het migratieproject. Op de lange termijn zal deze overstap naar de Cloud Parnassia Groep helpen bij het bereiken van hun lange termijndoelstellingen op het gebied van gegevensbeheer, toegankelijkheid en veiligheid.

“Een migratie naar de Cloud betekent voor de Parnassia Groep medewerkers overal toegang tot e-mail, agenda en contacten, altijd veilig werken, minder technische problemen, altijd up-to-date zijn en betere integratie met Microsoft Teams.” – Parnassia Groep

Meer weten? Neem een kijkje op: https://www.goodzo.nl/projecte...

Goodzo verzorgt het beheer en support van de IT-omgeving van organisaties als de jouwe. Als Microsoft Cloud Solution Partner zijn we gespecialiseerd in Cloud migraties en zorgen we voor een vloeiende migratie van jouw digitale infrastructuur.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in