Overslaan en naar de inhoud gaan

Rijksoverheid lanceert tool om digitale kennis Nederlanders te vergroten

De rijksoverheid heeft een nieuwe tool uitgebracht waarmee Nederlanders hun digitale competenties kunnen testen en verbeteren. Deelnemers krijgen achteraf een advies met verbeterpunten.

Rijksoverheid
Den Haag
Shutterstock.com

De tool draagt de naam DigIQ en is bedoeld voor Nederlanders die hun digitale kennis en vaardigheden willen aanscherpen, zo meldt de rijksoverheid. Hij is bijvoorbeeld geschikt voor organisaties en scholen die de digitale competenties van medewerkers en/of studenten willen versterken.

Na afloop van een test ontvangen deelnemers een persoonlijk advies met verbeterpunten inclusief koppelingen naar cursussen, video’s en artikelen. DigiQ is ontwikkeld door onderzoekers van de Universiteit van Amsterdam, die een subsidie kregen van het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Competenties

Er wordt onder meer gemeten op het online informatie kunnen vinden, online informatie kritisch kunnen beoordelen, gedragsregels, digitale producten kunnen maken, op een duurzame manier omgaan met digitale apparaten, digitale problemen oplossen en artificiële intelligentie herkennen.

De gemaakte tests worden gebruikt voor onderzoek dat een landelijk beeld geeft van de competenties van Nederlanders op internet. De eerste resultaten ervan zijn hier te vinden.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in