Overslaan en naar de inhoud gaan

Meta brengt Threads in december naar EU-landen

Socialmediabedrijf Meta is van plan zijn nieuwe berichtendienst Threads in december naar de Europese Unie te brengen, meldt The Wall Street Journal op basis van ingewijden. Het moederbedrijf van Facebook en Instagram heeft volgens de zakenkrant een oplossing gevonden voor de strengere privacyregels waar het platform aan moet voldoen in het landenblok.

Meta kwam in juli met Threads, dat als rivaal van X wordt gezien. Maar de dienst was nog niet beschikbaar in Europa door de gegevensbeschermingsregels in de EU. In oktober had Threads volgens topman Mark Zuckerberg net geen 100 miljoen gebruikers.

De uitbreiding zou op een moment komen dat X opnieuw grote adverteerders ziet weglopen om zorgen rond antisemitische of racistische berichten. Het voormalige Twitter krijgt na de overname door Elon Musk steeds meer kritiek op de lakse aanpak van haatberichten.

Grootste uitbreiding 

Volgens The Wall Street Journal biedt Threads in EU-landen de mogelijkheid om alleen maar berichten van anderen te lezen, zonder zelf berichten te kunnen schrijven. De stap naar de Europese interne markt zou de grootste uitbreiding van Threads zijn. Volgens marktanalist Debra Aho Williamson kan de berichtendienst 40 miljoen maandelijks actieve gebruikers erbij krijgen in de EU.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in