Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Meta doekt ethisch team op

Opnieuw moffelt een van de grote bedrijven achter de stormachtige ontwikkeling van AI het interne kritische geluid weg. Meta - moederbedrijf van onder meer Facebook en Instagram - wil dat de leden van het Responsible AI-team (RAI) onderdeel worden van individuele productteams of gaan werken voor Meta's AI-infrastructuur. 

ontslag
Shutterstock.com

Dit blijkt uit een een intern memo van het bedrijf dat door The Information is ingezien. Het RAI-team was eerder dit jaar al geminimaliseerd onder meer door een aantal ontslagen, zo bleek begin oktober uit een artikel van Business Insider.

Het team was al weinig slagvaardig omdat elk initiatief eerst uitgebreid behandeld moest worden door betrokkenen voor het kon worden geïmplementeerd. 

Verantwoordelijkheid blijft

Meta zei tegen The Information dat veilige en verantwoorde AI een hoge prioriteit houdt en daar ook in geïnvesteerd zal worden. Hoewel het team opgesplitst wordt, blijven zij beschikbaar voor 'cross-Meta inspanningen' met betrekking tot de ontwikkeling en het gebruik van verantwoorde AI. 

Ook andere techgiganten bewandelden recent eenzelfde weg. Microsoft ontmantelde begin dit jaar zijn ethisch team en Google deed datzelfde in 2020. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in