Overslaan en naar de inhoud gaan

Intel en Siemens niet naar techcongres na uitspraken over Israël

De Amerikaanse chipmaker Intel en het Duitse industriële concern Siemens gaan toch niet naar de grootste techconferentie van Europa. Dat hebben zij besloten nadat de baas van Web Summit, Paddy Cosgrave, de westerse steun aan Israël bekritiseerde. Ook enkele investeerders reizen volgende maand om die reden niet af naar het Portugese Lissabon.

Ethiek
Shutterstock

Siemens is een van de belangrijkste sponsors van het evenement, maar laat nu weten ook geen partner meer te willen zijn. Intel, dat al lange tijd actief is in Israël, wilde geen verdere toelichting geven.

Excuses

Cosgrave leverde vorige week kritiek op de westerse steun aan Israël, die op gang kwam na de verrassingsaanvallen van de Palestijnse beweging Hamas. De Ier herhaalde zijn standpunt daarna nog verschillende keren.

Inmiddels heeft Cosgrave zijn excuses aangeboden voor zijn opvatting. "Ik begrijp dat wat ik heb gezegd, het moment waarop ik het heb gezegd en de manier waarop het is opgeschreven, velen diep heeft gekwetst. Mijn welgemeende excuses daarvoor."

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in