Overslaan en naar de inhoud gaan

TNO lanceert centrale plek in Nederland voor data- en cloudvraagstukken

TNO is gestart met een centrale plek voor data- en cloudvraagstukken. Met dit Centre of Excellence for Data Sharing and Cloud (CoE-DSC) moet het werk van diverse Nederlandse initiatieven op dit terrein verder worden uitgebouwd.
data streams
© Shutterstock
Shutterstock

Het CoE-DSC moet ervoor zorgen dat er oplossingen komen voor uitdagingen omtrent data delen en ondersteunen bij de ontwikkeling van datadeeltoepassingen door relevante tools, kennis en best practices beschikbaar te stellen, zo beschrijft de organisatie in een persbericht. Ook wordt er samenwerking gezocht met diverse datadeelinitatieven uit meerdere sectoren.

Financiering

In het kenniscentrum deelt de Data Sharing Coalition zijn inzet en resultaten met de Nederlandse AI Coalitie (NL-AIC) en de Gaia-X Hub NL. TNO nam het initiatief hiertoe met dank aan investeringen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

Het CoE-DSC wil uitgroeien tot een zo breed en open mogelijk initiatief en zal de samenwerking met andere programma’s en coalities rondom data delen actief op gaan zoeken, om zo tot één platform voor Nederland te komen dat internationaal stevig verankerd is.

Innovatie versnellen

Programmadirecteur Peter Verkoulen van TNO: “Als trekker van de Nederlandse Gaia-X hub heb ik altijd gezocht naar samenwerking met gelijkgestemde initiatieven. Alleen door kennis en expertise met elkaar te delen kunnen we innovatie versnellen en adoptie van toepassingen realiseren. Met de oprichting van het CoE-DSC voldoen we bovendien aan de behoefte van bedrijven en organisaties om één plek te creëren waar ze terecht kunnen met hun vraagstukken.”

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in