Overslaan en naar de inhoud gaan

Zoom-CEO: Zoom ongeschikt voor vertrouwen opbouwen en creativiteit

Zoom videoconferencing
Zoom-vergadering
Zoom

De CEO van Zoom meent dat het hoofdproduct van zijn bedrijf niet bepaald geschikt is voor het opbouwen van vertrouwen tussen werknemers en ook dat het creativiteit smoort. Dat is slecht voor het innovatievermogen. De hoogste baas van de aanbieder van videoconferencing heeft dit gezegd in een interne vergadering.

Zoom-CEO Eric Yuan heeft op die bedrijfsbijeenkomst van 3 augustus verteld wat de voornaamste reden is voor het bevel aan werknemers om voortaan weer meer op kantoor te werken. Die reden is het opbouwen van meer vertrouwen tussen werknemers. "De afgelopen jaren hebben we zoveel nieuwe 'Zoomies' aangenomen dat het echt heel moeilijk is om vertrouwen op te bouwen", aldus de topman.

Vertrouwen en verhitte gesprekken

Een audio-opname van die interne vergadering is in handen gekomen van Business Insider. De zorgen van de CEO over telewerken en contact tussen collega's via videoverbindingen (zoals Zoom die zelf mogelijk maakt) kunnen bekend klinken voor veel managers en werkgevers. Tijdens de coronacrisis zijn veel bedrijven, organisaties en ook werknemers overgegaan op meer tele- en thuiswerken. Voor bestaande teams kan dit vlotter verlopen dan voor nieuwe groepen werknemers.

Yuan ziet niet alleen vertrouwen als belangrijke factor voor kantoorwerk. Hij noemde op de interne bijeenkomst ook creativiteit en innovatie. Daar zijn verhitte conversaties en debatten voor nodig die simpelweg niet zo vaak gebeuren via Zoom. "Iedereen neigt ernaar om zeer vriendelijk te zijn wanneer je deelneemt aan een Zoom-call", wat funest is voor het vermogen van een bedrijf om nieuwe ideeën te ontwikkelen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in