Overslaan en naar de inhoud gaan

Gratis browsergame laat je de werkdruk van Windows/macOS/Linux ervaren

browsergame besturingssysteem
You're the OS!

Waarom is Windows nou weer zo traag?! Wat maakt mijn Mac zo moeizaam? Staat Linux nu zinloos te wachten op iets?! Computers en de diverse besturingssystemen daarop doen veel voor ons, maar lijken ook vaak te weinig te doen. Onder de motorkap verrichten ze echter veel werk, wat deze geinige gratis game jou laat doen.

You're the OS! is de naam van de gratis te spelen browsergame, gemaakt in webtaal HTML5. De taken die jij als gamer moet verrichten, lopen uiteen van processen verdelen over de CPU-cores en geheugenblokken beheren tot input/output (I/O) afhandelen. En probeer te voorkomen dat de ongeduldige gebruiker je (als OS dus) reboot!

Niet educatief bedoeld

Maker Pier-Luc Brault noemt zijn creatie de "nerdigste game ooit" en spreekt de notie tegen dat dit een volwaardig educatief middel is. Zijn game is namelijk niet ontworpen om zo realistisch mogelijk te zijn, maar om leuk speelbaar te zijn. Hoewel leuk in dit geval ook stressvol kan zijn.

Toch zit er wel enige mate van leren in deze gratis browsergame, al was het maar om meer begrip voor je OS te krijgen. Of dat nu Windows, macOS, een van de vele Linux-distributies, een BSD-variant, een Unix-smaak of een ander besturingssysteem is.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in