Overslaan en naar de inhoud gaan

Stoomcursus programmeren snel van start

De eerste klassikale programmeer-bootcamp van Code Institute gaat op 11 juni van start in Leiden.

De fulltime stoomcursus voor programmeurs is universitair geaccrediteerd en is bedoeld voor carrièreswitchers en ICT’ers die hun opleidings- en werkniveau op willen krikken en moet een oplossing bieden voor het nijpende tekort aan hoogopgeleide softwareontwikkelaars.

Onder leiding van Program Director Brian O’Grady zullen maximaal 12 cursisten de vaardigheden opdoen waarmee ze direct inzetbaar zijn als junior software developer. De programmeerbootcamp wordt gegeven op een locatie van Webster Leiden Campus.

Technische én sollicatie-skills

Het programma gaat in op de benodigde praktische aspecten van programmeren, zoals HTML5 en CSS3, Python, MongoDB, GitHub en JavaScript. Ook komen Data Analytics en Version Control aan bod. Tot slot is er aandacht voor carrière-vaardigheden als netwerken en solliciteren. Afgestudeerden ontvangen een diploma software development niveau 5.

Eind 2017 zijn de eerste Nederlandse studenten al bij de online parttime training van Code Institute ingestroomd. Student Ali Malik besloot in maart 2017 ontslag te nemen bij The College Hotel in Amsterdam om vervolgens te starten met de opleiding programmeren bij Code Institute. “Ik ben van nul kennis naar Junior Full Stack Developer gegaan en heb nu de nieuwste en meeste gevraagde front-end-en back-end programmeertalen, frameworks en tools onder de knie.”

Code Institute werkt samen met bedrijven als Accenture en PayPal en afgestudeerden uit andere landen vonden onder andere werk bij multinationals als IBM, Apple en Accenture. De klassikale bootcamp van Code Institute kost bijna 9000 euro. “De online opleiding wordt aangeboden voor een prijs vanaf €4.997, waarbij er ook financieringsopties beschikbaar zijn vanaf €375 per maand”, licht Jim Cassidy, CEO van Code Institute, toe. Het gemiddelde startsalaris van junior software developers in Europa bedraagt 30.000 euro, dus die investering is volgens hem snel terugverdiend.

Grote marktvraag

De vraag naar programmeurs in Nederland blijft onverminderd hoog, bleek onlangs weer uit cijfers van het UWV. Softwareprogrammeurs staan bovenaan het lijstje met moeilijk vervulbare ICT-vacatures in 2018. “Die grote marktvraag, plus het goede startsalaris maakt programmeren een zeer aantrekkelijk gebied voor mensen die een carrièreswitch overwegen”, aldus Cassidy, de CEO van Code Institute.

Volgens hem vindt 88% van alle cursisten na voltooiing van zijn training een baan. Het Code Institute beweert dat cursisten zich in slechts 12 weken kunnen ontwikkelen van leek tot professionele softwareontwikkelaar. Uit reacties van lezers op eerdere berichtgeving over dit initiatief, blijkt dat veel mensen hier anders over denken.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in