Overslaan en naar de inhoud gaan

Randstad: Vraag naar cloud engineers blijft groot

Twee trends spelen een belangrijke rol bij de keuze van uitzendbureau Randstad van drie IT-beroepen die de meeste kansen in 2023 bieden: cloudmigratie en het werken op afstand.
jongen laptop juigen
© Shutterstock
Shutterstock

Randstad bracht dit jaar voor de zesde keer een lijst met 45 kansrijke beroepen uit. Die zijn verdeeld in vijftien sectoren waarbinnen steeds drie beroepen zijn gekozen waar het meeste vraag naar is.

IT-opleidingenonderzoek 2023
IT-opleidingenonderzoek 2023

Hoe belangrijk is bijscholing voor jou?

Geeft jouw werkgever voldoende ondersteuning voor training en bijscholing? Heb je überhaupt tijd voor opleidingen of cursussen? Vertel het ons en maak kans op een Raspberry Pi 4B 4GB!

Voor de IT-sector gaat het om de functies cloud engineer, embedded software engineer en .NET developer. Deze beroepen zijn alle drie nieuwkomers in de lijst, merkt Randstad op.

Overigens komen IT-beroepen ook in andere sectoren voor in het lijstje. Bij 'Klantadvies' is ICT supportmedewerker een van de drie veelgevraagde functies en in 'Transport & Logistiek' zijn veel vacatures voor de rol van logistiek operator.

Cloud en thuiswerken

De grote vraag naar cloud engineers is vooral het gevolg van de digitaliseringstrend die al enige tijd aan de gang is. Maar ook het thuiswerken zorgt voor een verschuiving in gevraagde functies, zoals een grotere behoefte aan IT support. De oprukkende automatisering in de logistiek zorgt voor een zoektocht naar IT-onderlegde operators, die dan ook een nieuwe functie vormen in de lijst.

Volgens Werner Klaassen, algemeen directeur van Randstad Nederland, had de lijst vanwege de algehele krapte op de arbeidsmarkt veel langer kunnen zijn. Dit jaar wordt in zijn ogen dan ook een jaar vol kansen voor wie van baan wil veranderen of een eerste baan zoekt.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in