Overslaan en naar de inhoud gaan

Opnieuw iets meer werklozen in de tech

Het aantal WW-uitkeringen voor ICT'ers is opnieuw iets toegenomen. In totaal liepen er in april 3.549 WW-uitkeringen voor deze beroepsklasse, 49 meer dan een maand eerder. De meeste lopende uitkeringen zijn voor mannen (85%) tussen de 27 en 50 jaar (55%) uit regio Groot-Amsterdam (441).
Programmeren
© Shutterstock.com
Shutterstock.com

In totaal werden in april dit jaar 356 nieuwe WW-uitkeringen aan mensen met een techberoep toegewezen, aldus het UWV. Dat is flink minder dan in maart, toen dat er nog 564 waren. Ten opzichte van april 2022 is echter wel sprake van een stijging, namelijk van 30,9%.

Tegelijkertijd is de uitstroom uit de WW iets afgenomen, zowel ten opzichte van maart als van april 2022. In totaal werden 408 uitkeringen stopgezet, 26 minder dan in maart en 22 minder dan in dezelfde maand een jaar eerder. 

Veel hbo'ers en wo'ers

Zoals gezegd zijn veel van de uitkeringen voor mannen tussen de 27 en 50 jaar oud. Dat is echter niet vreemd, gezien dat ook de grootste groep ICT'ers omvat. Volgens IT-opleidingsfonds Ca-ICT is 53% van de ICT'ers in Nederland tussen de 25 en 45 jaar oud en werkt 23% van de ICT'ers in de provincie Noord-Holland. Bovendien was volgens het CBS in het eerste kwartaal van dit jaar zo'n 17% van de ICT'ers vrouw. 

Verder blijkt uit de cijfers dat krap 23% van de lopende uitkeringen voor hbo'ers is en net geen 21% voor wo'ers. Volgens CA-ICT zijn dat opnieuw de grootste groepen onder werkenden in de tech. 62% van de ICT'ers had in 2021 namelijk een hbo- of wo-diploma. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in