Overslaan en naar de inhoud gaan

Lichte toename van werklozen in de tech

IT'ers blijven schaars en grote Amerikaanse techbedrijven voeren nog wat ontslagrondes door, maar in Nederland ziet het UWV een kleine stijging van het aantal werkloze IT'ers. In maart liepen er exact 3500 WW-uitkeringen voor mensen met een ICT-beroep. Dat is bijna net zo hoog als de vorige piek: van 3573, in april vorig jaar.
Bezorgde man achter computerscherm
© Shutterstock
Shutterstock

In de tussenliggende maanden is het aantal WW-uitkeringen consequent onder de 3500 gebleven. Daarbij is er in mei vorig jaar een zeer geleidelijke daling ingezet, die in september een zeer klein piekje heeft gehad, maar die daarna is doorgezet. Tot aan januari dit jaar; toen is er ineens een relatief forse stijging geweest. Daar komt nu een nog wat forsere stijging bovenop.

Jaartrend

In januari dit jaar lag het aantal WW-uitkeringen op 3332 stuks, wat een redelijke stijging was ten opzichte van de 3174 van december vorig jaar. In februari dit jaar is het weer ietsje gezakt: naar 3325 werkloosheidsuitkringen, zo valt te lezen in de WW-kerncijfers van uitkeringsinstantie UWV.

Nu in maart is er dus een opvallende stijging naar 3500 stuks. Dat vormt een toename van 5,3% ten opzichte van februari. In vergelijking met een jaar eerder is er sprake van een daling van 4,1%.

Totale trend

Het totale aantal WW-uitkeringen voor alle beroepsklassen in Nederland is afgelopen maand licht gestegen, meldt het UWV. Het totaal lag eind maart op 158.200 stuks, wat een stijging van 2,8% is ten opzichte van eind februari. Toen waren er nog 153.000 WW-uitkeringen.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in