Overslaan en naar de inhoud gaan

Google start met opleiding voor cybersecurity-experts

Google heeft een certificeringsprogramma gelanceerd waarmee het cyberbeveiligingsprofessionals wil gaan opleiden. De opleiding wordt aangeboden in het kader van het Google Career Certificates-initiatief.
© Flickr
Flickr

Volgens het bedrijf is er alleen al in de Verenigde Staten een tekort aan zo’n 750.000 cybersecurity-experts, terwijl het aantal cyberaanvallen wereldwijd flink toeneemt. Met het nieuwe programma wordt een training aangeboden waarmee risico’s en bedreigingen kan identificeren en tegengaan. Onder meer Python, Linux en Security Information and Event Management Systems (SIEM) komen in de training aan bod, zo schrijft het bedrijf.

De Amerikaanse techreus meldt verder dat één van de missies is om meer diversiteit te creëren in de cybersecurity-wereld. Momenteel zijn volgens het bedrijf vrouwen en werknemers van kleur momenteel ondervertegenwoordigd in het beroep.

"De training zal leerlingen in minder dan zes maanden voorbereiden op banen op instapniveau in cyberbeveiliging, zonder dat voorafgaande ervaring vereist is. Zo creëren we kansen voor mensen over de hele wereld en helpen we het groeiende aantal open cyberfuncties te vervullen", aldus Google.

150.000 afgestudeerden

Het Google Career Certificate dat de trainingen verzorgt, werd gelanceerd in 2018. Er werken zo’n 150 werkgevers en partners met meer dan 400 onderwijsinstellingen samen, waarbij het oplossen van kritieke problemen rondom IT-vaardigheden in verschillende sectoren centraal staat. Volgens Google zijn inmiddels meer dan 150.000 mensen ‘afgestudeerd’ bij het instituut.  

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in