Overslaan en naar de inhoud gaan

Ook Apple zet rem op werving nieuw personeel uit angst voor recessie

Apple gaat volgend jaar minder mensen aannemen bij een aantal divisies. Dat doet het bedrijf om beter te kunnen omgaan met een mogelijke recessie, meldt persbureau Bloomberg op basis van ingewijden.
© Pixabay
Pixabay

Niet alle teams binnen Apple gaan voorzichtiger om met het uitbreiden van het personeelsbestand. Apple wil volgend jaar nog steeds veel nieuwe hardware uitbrengen. Daarbij zou ook een bril zitten die de gewone wereld vermengt met virtuele beelden. Dat zou de eerste nieuwe productcategorie zijn waar Apple zich op richt sinds 2015.

Big Tech voorzichtig

De voorzichtigheid van Apple is opvallend omdat het bedrijf tijdens de coronapandemie juist goed presteerde. Het bedrijf komt doorgaans ook beter dan concurrenten door perioden van economische tegenwind heen.

Apple is echter niet het enige techbedrijf dat voorzichtig omspringt met de werving van nieuw personeel. Diverse andere grote techbedrijven zijn ook op de rem gaan staan. Onder meer Spotify gaat minder nieuwe mensen aannemen en bedrijven als Twitter en Uber zijn helemaal gestopt met het aannemen van nieuwe mensen. Ook deze bedrijven zeggen bang te zijn voor een recessie. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in