Overslaan en naar de inhoud gaan

Leon Strous krijgt hoogste IFIP-onderscheiding

De Nederlander Leon Strous heeft de hoogste onderscheiding gekregen van de International Federation for Information Processing (IFIP), het internationale verband van ICT-professionals. Strous was zes jaar lang, tot 2016, president van de IFIP. Hij is daarmee de president met de meeste dienstjaren. Nog steeds is hij zeer actief in diverse werkgroepen.
© IFIP
IFIP

Strous is jarenlang de nationale vertegenwoordiger geweest in IFIP namens de Koninklijke Nederlandse Vereniging van Informatieprofessionals (KNVI).

Strous kreeg de Auerbach Award tijdens het World Computer Congress 2018 in Poznan in Polen. De laatste keer dat de award werd uitgereikt was in 2010. IFIP reikt deze onderscheiding maximaal twee keer per jaar uit aan mensen die een exceptionele bijdrage hebben geleverd aan de organisatie. De award is vernoemd naar Isaac L. Auerbach, een van de grondleggers van IFIP, en tevens de eerste president van IFIP van 1960 tot 1965.

Oprichting in 1959

Het internationale verband werd opgericht in 1959 vanuit de algemene vergadering van de UNESCO tijdens het World Computer Congress in Parijs. Vanuit Nederland waren Professor Van Wijngaarden en professor Van der Poel betrokken bij de oprichting van IFIP. In die jaren bestond de KNVI in haar huidige vorm nog niet, en werd Nederland vertegenwoordigd via de Nederlandse Vereniging voor Mathematica, een van de vele voorlopers van de huidige KNVI.

Het doel van IFIP is om ICT’ers en informatieprofessionals over de hele wereld met elkaar te verbinden en op mondiaal niveau als beroepsorganisatie te acteren. Ruim 3500 wetenschappers, deels uit Nederland, werken binnen de Technische Comités en werkgroepen van IFIP samen om het vakgebied inhoudelijk verder te brengen en om een bijdrage te leveren aan de maatschappij.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in