Overslaan en naar de inhoud gaan

Groei in aantal werkloze IT'ers zet door

Het aantal WW-uitkeringen voor IT'ers neemt al sinds begin dit jaar toe en augustus is daarin geen uitzondering. In totaal liepen er in die maand 3.892 WW-uitkeringen voor mensen die hiervoor een ICT-beroep hadden, 5,3% meer dan in juli. 

Vrouwelijke developer achter een computer.
Shutterstock.com

De stijging van de afgelopen maand heeft met name te maken met een flink hogere instroom in de WW in augustus, blijkt uit cijfers van het UWV. In totaal werden er 571 nieuwe uitkeringen aan IT'ers toegewezen, tegenover 467 in juli. Ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder gaat het zelfs om een stijging van 302 uitkeringen. 

Tegelijkertijd zijn er slechts 457 WW-uitkeringen voor IT'ers stopgezet in augustus, 12 minder dan in juli en 58 minder dan in juni. 

Veel jonge mannen in de WW

De grootste groep met een lopende WW-uitkering bestaat uit mannelijke IT'ers (84,76%) tussen de 27 en 50 jaar oud (56,49%) met een hbo-opleiding (22,84%). Echt opvallend is dat daarentegen niet: dit is überhaupt de grootste groep binnen de IT. Zo is slechts 17,5% van alle IT'ers in Nederland vrouw. Vrouwen zijn met 15,24% dus eigenlijk ondervertegenwoordigd in de WW-cijfers. 

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in