Overslaan en naar de inhoud gaan

Digitalisering bezorgt Rabobank 'eeuwige reorganisatie'

De reorganisatie bij Rabobank zal nooit helemaal afgerond zijn. Dat zegt voorzitter groepsdirectie Wiebe Draijer in een gesprek met het Financieele Dagblad. Hij wijst daarbij onder meer naar de gevolgen van digitalisering.
Rabobank-bestuursvoorzitter Wiebe Draijer
© Rabobank
Rabobank

Rabo is nog steeds bezig met een grote reorganisatie, waarbij 12.000 arbeidsplaatsen worden geschrapt. "Kijk, de reorganisatie zelf is in 2020 afgerond. Maar tegelijkertijd zal de reorganisatie nooit helemaal afgerond worden. We leven in een digitaliserende wereld. Aan de buitenkant zal het beeld van de bank hetzelfde blijven, maar binnenin zullen allerlei processen verbeterd worden", aldus de topman.

Nog duizenden mensen

Dat gaat volgens hem personele gevolgen hebben. "Vooral voor de achterkant van de bank, de delen die geen contact met de klant hebben. Uiteindelijk kan dat allemaal gedigitaliseerd worden. Ik ga daar geen getallen aan vastplakken, maar het klopt: daar werken nog duizenden mensen bij Rabo."

Draijer zegt verder in het interview met het FD dat hij niet zozeer bankenconsolidatie in Nederland verwacht. "Het landschap is hier aardig uitgekristalliseerd met drie banken met een duidelijke eigen identiteit en een groep kleinere banken die ook hun eigen rol spelen", aldus de bestuurder die opgaat voor een nieuwe termijn.

"Aan de betaalkant zie ik geen nieuwe concurrenten, omdat die al goedkoop is en goed zoals die is. Bij de bedrijfskredieten zijn misschien wat nieuwe uitingen en valt er met een dappere strategie wat te winnen. De grootzakelijke en wholesalekant tenslotte is al helemaal internationaal." In Duitsland en Italië voorziet hij wel een consolidatie.

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in